fonradar

İşten ayrılış bildirgesi hak.

maniac_lord

Katkı Sunan Üye
Üyelik
10 Ocak 2010
Mesajlar
227
Konum
İstanbul
Merhaba,

Sgk' ya işten ayrılış bildirgesi verilirken çalışanın ihbar tazminatı bilgileri giriliyor mu?

Teşekkürler...
 
Ynt: İşten ayrılış bildirgesi hak.

Öyle bir bölüm yok ki..Sadece APHB'nde belirtmiş olduğunuz pek ücreti girmeniz yeterli..
 
Ynt: İşten ayrılış bildirgesi hak.

Peki, işten ayrılış bildirgesi verildikten sonra ihbar tazminatı hesaplanabilir mi?
 
Ynt: İşten ayrılış bildirgesi hak.

SGK ya İşten Çıkış Bildirgesi verirken varsa hakedilen tazminatlara dair bilgi girişi yapılacak bir bölüm yok. Lakin işten çıkış nedeni tazminat hakkını doğurur bir nedenle yapıldı ve çıkış nedenine bu yazıldı ise zaten tazminatı hesaplamanız ve ödemeniz gerekir.

Öte yandan sözgelimi; tazminat hakeden birinin çıkış işlemini İşten Çıkış Bildirgesinde istifa gibi göstererek yasal tazminatlarını ödemekten kaçınma gibi bir şansınız da yok. Nihayetinde çıkarılan işçinin kanununi olarak haklarını arama yolu her zaman açık.

Son olarak ta tazminat hakeden birinin İşten Çıkış Bildirgesini sehven istifa etmiş gibi düzenlediğinizi varsayalım. İlgili tazminatlarını hesaplayıp ödeyebilirsiniz, çalışanın kanuni yollara başvurmasaına engel olursunuz. Lakin unutulmaması gereken bir konu var, çıkış nedeni kodu işsizlik maaşını hakedip haketmediğini de belirler. Bu varsayımda da başınız belada demektir.

Net olmayan bir konuda ve belirsiz sorularınıza bu kadar yanıt yazabildim. Düzgün ifade etmiş olsaydınız çemberi daha daraltabilirdik.
 
Ynt: İşten ayrılış bildirgesi hak.

Benim anladığım kadarı ile işten ayrılma bildirgesinde ki hak edilen ücret bilgisinden bahsediyor.
 
Üst