İşten ayrılış bildirgesi hk.

mrb arkadaşlar ...bi sigortalı işçinin işten ayrılış bildirgesini iki kere vermişim ve on günü geçtiği için işten ayrılış bildirgesi iptal olunmuyor acaba bunu sigortaya dilekçe halinde bildirsem ve bu işten ayrılış bilgesini iptal ettikleri zaman herhangi bi usulsuzlük cezası kesilirmi ? yardımcı olursanız sevinirim tşkler..

Ynt: işten ayrılış bildirgesi hk.

yanlış olan işten ayrılış bildirgeniz ve bir dilekçe ile ilgili SGK'ya başvurmanız gerekiyor.
Sehven hata yapılmıştır dersiniz.Personelin imzasının olduğu çıkış evraklarından (istifa dilekçesi, ibraname vb. çıkış tarihini destekleyecek türde evraklar) ekine fotokopi koyabilirsiniz.

benim de geçmişte çevremde karşılaştığım bir durumdur bu.Kasıt yoksa ceza gelmiyor..
iyi çalışmalar.

Ynt: işten ayrılış bildirgesi hk.

Daha önce 10 gün ve öncesinde çıkış yapılıyordu. Tabi şimdide yapılıyor ama onaylama aşamasında ipc kesilecektir şeklinde uyarı veriyor

Ynt: İşten ayrılış bildirgesi hk.

bana öyle uyarı vermedi ve ipc kesiliyor dese kaç gün içinde gelmesi gerek benim yaklaşık 5 ay oldu hala öyle bir yazı gelmedi
Mayıs 10 da çıkışını yaptım daha sonra hatalı yaptığımı gördüm değiştirdim sonra 21 de çıkışı iptal ettim ve aynı kişiyi 12 sine aynı kişi çıkışını yaptım.

çıkış bildirgesinden sil dedim hemen sildi hiç uyarı vermedi yada hatırlamıyorum ama sil yerine girdiğimde hemen sildiğini hatılıyorum. birşey soracağım ipc kesiliyor deyince kaç gün içinde geliyor diğer bir firmamıza hata yaptık sgk bildirdik düzeltmesini ve cezasını ödedikten sonra 3hafta içinde ipc cezası geldi ama bildirmek amacıyla geldi hemde başka ilden.

Selamlar
10 gün sür geçtiğinde çıkış işlemi yapmaya kalkıştığınzda uyarı geliyor ve ekran devam etmiyor. Dün 23'ü idi..13'ünde çıkış yazacağım yerde 12'si diye yazmışım.Ekrana uyarı geldi ve tarihi düzelttim.
İpc'nin kaç gün içinde geleceği pek belli olmuyor.Genelde 2 ay içinde gelebilir.İpc elinize ulaşmasa bile birkaç ay sonra %5 lik indiriminizin durdurulduğunu bile görebilirsiniz.Zaten o ekrandan da böyle bir evrakın düzenlendiğini anlarsınız.
Saygılar.

yani o zaman listedede görünmüyor cezada 5 aydır gelmediğine göre 11gününe ceza kesmediler yada 10gün pazara geldiği için 11 gün ceza kesmediler mi acaba çünkü 5 ay oldu ne ceza var ne %5 indirimde kesinti var enterasan :) benim anladığım bu zamandan sonra ceza gelmez gibi doğru mu anladım acaba

5 ayı geçti hala ceza gelmedi demek oluyor gelmez mi yoksa gelme ihtimali varmı acaba