İşten Ayrılış Bildirgesi Verilmediğinden Dolayı Gelen Ceza?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ZİNDAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ZİNDAN

Moderator
Forum Yönetimi
İşten ayrılma bildirgesi verilmeyip, 10 gün içinde e-bildirgesinde çıkış tarihi yazarak e-bildirge onaylanmış.Sgk işten ayrılma bildirgesi verilmediği için ceza kesmiş.
İşten ayrılma bildirgesi, işten ayrılındığı tarihten itibaren verilmesi gereken süre içinde verilmemesine rağmen e-bildirgenin onaylanması halinde işten ayrılma bildirgesinin verilmesine gerek yok diye birşey hatırlıyorum!
Bunun ile ilgili Sgk' nın bir duyurursu vardı diye biliyorum? Bulamıyorum.
Yardımcı olur musunuz?

Evet.Sgk müdür yardımcısına soruldu, 2009 yılında kaldırıldı o uygulama diye bir cevap vermiş.
Başlatırken duyurusunu yapıyorlarda, kaldırılırken neden yapmazlar.:mad:

İş Kur ve Bölge çalışmaya işe giriş ve çıkış bildirimleri kaldırıldı. Bu kurumlar SGK veri tabanından bu bilgileri görmeye başladı.
Bu uygulama başladığından beri 10 gün içinde çıkanların işten ayrılış bildirgesi verilmemesi uygulaması kaldırıldı.

2009 yılından beri ilk defa mı çıkış bildirgesi veriliyordu sn.Zindan?

Evet.Çıkış bildirgelerini vermiş arkadaş hep.İlk defa bu ceza ile karşılaşmış.Bu da çıkış bildirgesi verilmesi unutulmuş.E-bildirge yaptıktan sonra farkedilmiş, 10 gün kuralıda nasıl olsa var diye bir daha çıkış bildirgesi verilmemiş.

Merhabalar, bir personelin çıkışıyla ilgili biraz kafam karıştı. Yardımcı olabilecek arkadaşlardan yorumlarını bekliyorum.
personel 26-30 kasım tarihlerinde raporlu. 01.Aralık işe başlama tarihi ve o gün iş akdi fesh ediliyor. 01 Aralık günü çalışmıyor bu yüzden ücret ödenmeyecek.
-İŞten ayrılma bildirgesini doldururken, 01.12.2012 çıkış tarihi verip 30 gün eksik prim diyerek, eksik prim gün nedenine fesih tarihinde çalışmadı mı demeliyim.
-yoksa sadece 01.12.2012 çıkış demem yeterlimi

sevgili umut5 adam rapor bitiminde çalışmadıysa niye 01.12.2012 de çıkırıyosun adamı rapor bitiş tarihi olan 30 kasım 2012 çıkarman lazım

sevgili umut5 adam rapor bitiminde çalışmadıysa niye 01.12.2012 de çıkırıyosun adamı rapor bitiş tarihi olan 30 kasım 2012 çıkarman lazım

26/30 kasım arası 5 gün raporlu, 30 kasımda da raporlu olduğu için çıkış veremeyeceğimizi bu yüzden işe başlama tarihi olan 01 Aralık ta çıkış verelim dedik.

01.12.2012 tarihli çıkarmak demek 1 aralık tarıhinde çalıştı anlamına gelir. bir günlük maaş+bir günlük e-bildirge demek...

Merhabalar, bir personelin çıkışıyla ilgili biraz kafam karıştı. Yardımcı olabilecek arkadaşlardan yorumlarını bekliyorum.
personel 26-30 kasım tarihlerinde raporlu. 01.Aralık işe başlama tarihi ve o gün iş akdi fesh ediliyor. 01 Aralık günü çalışmıyor bu yüzden ücret ödenmeyecek.
-İŞten ayrılma bildirgesini doldururken, 01.12.2012 çıkış tarihi verip 30 gün eksik prim diyerek, eksik prim gün nedenine fesih tarihinde çalışmadı mı demeliyim.
-yoksa sadece 01.12.2012 çıkış demem yeterlimi

Evet.Sgk müdür yardımcısına soruldu, 2009 yılında kaldırıldı o uygulama diye bir cevap vermiş.
Başlatırken duyurusunu yapıyorlarda, kaldırılırken neden yapmazlar.:mad:

Sayın Zindan,

İlgili uylgulama kaldırılırken haber verilmişti.

İşkur ve Bölge çalışma müdürlüğüne ayrı ayrı işe giriş ve çıkış bildirgesi verilmesine sürekli itiraz ediyorduk.

Bundan dolayı da işe giriş ve işten ayrılış bu kurumların görebilmesi için düzenleme yapıldı ve aylık bildirge vermeden 10 gün içinde çıkanlara da bildirge verilme zorunluluğu getirildi.