İşten Ayrılış Bildirgesinde Ücret Hatası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan akyüz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba; 5aydır bir şirkette insan kaynakları görevinde bulunuyorum.
bu 5 ay içinde bütün İşten ayrılış bildirgelerini asgari ücret brütünü hesaplayarak
verdim.doğrusunun bu olduğunu sanarken ayrılan kişinin sgk matrahı neyse o tutardan
verilmesi gerektiğini öğrendim.
E bildirgeleri doğru verildi.
Şimdi ne yapabilirim bu şekilde bir çok ayrılış bildirgesi verdim.
cezası var mı???

Cezası var mı bilmem ama fark edilebilirse Düzeltme vermenizi isterler. Çıkışlarınızın hepsi istifa mı yoksa işten çıkarma var mı o da mühim tabi ki eğer işsizlik maaşına başvuran olursa zaten hemen fark edilir. Bilginiz olsun.

Cezası var mı bilmem ama fark edilebilirse Düzeltme vermenizi isterler. Çıkışlarınızın hepsi istifa mı yoksa işten çıkarma var mı o da mühim tabi ki eğer işsizlik maaşına başvuran olursa zaten hemen fark edilir. Bilginiz olsun.[/QUOTE

peki ben ne yapabilirim birçok işten ayrılış yaptım nasıl düzeltme vericem hepsine :-(
kapanan bir dosyamızda var 30 kişiye çıkış vermiştim ordanda.
Kapanan dosya için vermesem düzeltmeyi sıkıntı olur mu acaba:-(

Açmış olduğunuz konunun Forum Kuralları bölümüyle ilgisi yoktur. Yanlış kategoriye konu açmışsınız. Konuyu taşıyorum.

Ayrılış bildirgesindeki ücret yanlış yazılsa dahi eğer aylık bildirgede doğru olarak bildirdiyseniz bir sorun olmaz.

İşsizlik maaşı için çıkış bildirgesine değilde aylık bildirgeye bakarsalar onda da sorun yaşamazsınız.

Yani düzeltme vermesem sıkıntı yaşar mıyız düzeltmeleri kapanan dosya için de vermeli miyim?
ve bu işlemin cezası var mı ???

Cevaplarınız ve bilgileriniz için çok teşekkür ederim..

Aylık bildirgelerde ücretler doğru bildirildiyse çıkış bildirgesini düzeltmenize gerek yok ceza yemezsiniz. Esas olan aylık bildirgelerdeki rakamlar.

Aylık bildirgelerde sorun yok.Onları sgk matrahlarından bildirdim hep.İşten ayrılışta da brüt asgariden yapılacak sanıyordum işte 😔
Şimdi ben düzeltme vermeyim mi ozaman??🙁