sayın fatih bey bahsetiginiz sağlık problemine istisnaden bir kaç cevap yazmak istiyorum.2 şıktan yazacagım bu cevabın 2 şıkkı eger gercekten saglık sorunlarınız yoksa iyi niyet kurallarına aykırı bir şıktır..
1] gerçekten saglık probleminiz var ise doktordan yada heyetten çalışmanıza engel teşkil eden bir saglık raporu almanız gerekir almış oldugunuz bu raporu işverene tebliğ edip saglık sorunlarınızdan dolayı
bu işde çalışamıyacagınızı söylemeniz gerekir.raporu alan işverennin 3 yolu vardır ya sizin tazmiinatınızı verip çıkaracak ya işdegişikligi yapacak yada aynı görevde çalışmanızda ısrar edecektir.tazminatınızı
verirse sıkıntı yok,eger doktor raporuna ragmen hala aynı işte çalışmanıza ısrar ederse işveren,önce bir avukatla konuşup durum degerlendirmesi yapıp size uygun iş kanunun maddesince noter kanalı ile
çekeceginiz ihtarname ile iş sözleşmenizi fesih edebilirsiniz,eger işveren bu ihtarnemeyi dikkate almaz ise konu yargıya taşınacaktır,kanaatim odurki almış oldugunuz raporu göz önünde bulundurursak bana
göre sağlık sorunlarınız oldugu için ve mahkemede raporu baz alacagı için kazanma ihtimaliniz 100/90 dır tabi bu saglık sorununuz oldugu halde işverenın tazmınatsız iş akdinizi cözüm armak yerine direk
fesih ettigi için orandır.
2] işveren sağlık sorunuza istisnaden görev degişikligi yapacaktır.ve bu görev degişikligini yaparken mutlak suretle size yazılı olarak bildirmesi gerekmektedir.yapmış oldugu görev degişikligi yine sizin sağlıgınıza
engel teşkil ederse 6 iş günü içerisinde bu görev degişikligini kabul etmediginize dair işverene yazı vermeniz gerekir.(yazının başındada yazmış oldugum üzere egerki saglık sorununuza verilen yeni görev
engel teşkil etmez ise bu metod iyi niyet kurallarına aykırıdır) görev degişikligini kabul etmediginiz yazıyı alan işverenin ıkı yolu vardır ya tazminatınızı verip iş akdinizi fesih eder yada tazmiantsız fesih eder
tazminatsız fesih ederse konu sulh yolu kapandıgı için yargıya ıntikal eder. burdada kaznma ihtimaliniz 100/49 dur cünki işveren iyi niyet uygulamıştır sağlık sorunlarınızdan dolayı iş akdinizi fesih yerine
işveren cözüm aramıştır,100/49 dakı kastım mahkemelerde cözüm aramak yerine direk fesih yapan işveren pek kabul görmez,ancak bu yazıdıgım 2. şıkta işveren fesih yerine cözüm aramıştır...