İşten Çıkarılma

Üyelik
31 Ağu 2010
Mesajlar
1
Özel Bir Okulda yıllık yapılan sözleşme üzerine öğretmen olarak çalışmaktaydım. Ancak işveren bana Nisan ayında yazdığı bir yazı ile 25 Eylül 2010 tarihinde dolacak sözleşmemin yenilenmeyeceğini, ancak Sözleşme bitiş tarihine kadar ücretimin ödeneceğini belirten yazıyı tarafıma vermiştir. Ancak Haziran ayında Eylül 25 ine kadar olan ki maaşımı banka hesabıma toplu olarak yatırmışlar, SSK çıkışımı da 30 Haizran olarak göstermişler.
Bu durumda:
1- Sözleşmem gereği ve bildirdikleri yazıya istinaden ssk çıkışımın 25 Eylül yapmamasından dolayı, herhangi bir şekilde şikayet edebileceğim merci var mı?
2- Sözleşmem 1 senelik olmasına rağmen, yapmış olduğum işin sürekliliği gözönüne alındığında süresiz iş akdi olarak geçmesi gerekmez mi?
3- Sözleşmemin yenilenmeyeceği yazı da geçerli bir sebep belirtilmeksizin yazmış olmaları, haksız işten çıkarmaya girmez mi?
4- Sözleşmeye göre 1 yıllık olması, yıllık izin hakkı doğurmaz mı?
Sonuç olarak, ben bu özel eğitim kurumuna dava açmak istiyorum. Sbeplerim geçerli mi, ya da nasıl bir prosedir izlemeliyim. Bana yardımcı olursanız sevinirim.
 
Ynt: İşten Çıkarılma

Sorduğunuz sorulara cevap veremicem ama toplu olarak hesabınıza geçen maaşınızı avukata çar çur etmeyin derim.
 
Ynt: İşten Çıkarılma

1-25 eylül e kadar ssk devam etmeliydi yada ihbar tazminatı verip çıkarmalıydılar şuan siz haklısınız prim ödememek için yapmışlar sgk ya şikayet edebilirsiniz
2-Sözleşme 1 yıllıksa bittiğinde tazminatsız çıkarabilirler belirli süreli sözleşmelerde sözleşme bittiğinde kıdem ve ihbar ödenmez,
ancak peşpeşe belirli süreli sözleşme yapar ve kuvvetli bir gerekçesi yoksa belirsiz süreli olur
3-Sözleşme bitişi belli neden yenilesinlerki zaten belirli süreli yapmanın amacı belli süre çalışmaktır en doğal akları
4-1 yıl dolduğunda hakkınız olur dolduysa dolmadıysa olmaz dolduğu gün son günse hakkınız olmaz
 

Benzer konular

Üst