İşten çıkartılma.!

Üyelik
16 Mar 2010
Mesajlar
5
Merhaba
forumda yazışmalarınıza göz attım ve banada bilgi vererek yardımcı olacağınızı umuyorum...2001 tarihinden beri çalışmakta olduğum şirketten 15,03,2010 tarihi itibari ile işten çıkartıldığım sözle ifade edildi...Buna neden olan durumda ,işverenin zaten uzun zamandır kriz bahanesiyle sürekli geciktirmiş olduğu maaşımı istemiş olmam ve ''bu şartlarda seninle çallışamayız' diyip eşyalarımı toplayıp gitmemi istemesi...15 gün sonra çıkarım dememe rağmen hemen çıkabilirsin denildi...benim sıkıntım zaten işçi haklarının yasal işlemediği bu işyerine nasıl bir uygulama yapmam gerekir...tamamen haklı olduğum bir konuda haksız duruma düşmek istemiyorum...ve ertesi gün(bugün)işe gitmedim onlarında çıkardıklarına dair yazılı bir işlem yapacaklarını sanmıyorum...bu durumda ne yapmalıyım acil yardım bekliyorum...
 
Ynt: işten çıkartılma...

4857 sayılı yasanın 25.maddesini okuyunuz. bu maddedeki durumları işlememiş iseniz kıdem ve ihbar tazminatınızı alırsınız.
 
Ynt: işten çıkartılma...

cevabınız için teşekkür ederim...size sorum şu olucak
şuan işe gitmesem haksız duruma düşermiyim ,dediğim gibi yazılı bir çıkış vermediler ayrıca benim işverene herhangi bir ihtar çekmem gerekirmi...kısacası yapmam gereken nedir??
 
Ynt: işten çıkartılma...

bahsettiğim maddeyi okudu iseniz haksız duruma düşebileceğinizi görebilirsiniz.ahlak ve iyiniyet kurallarına uymayan haller g maddesi "işçinin işverenden izin almaksızın ardı ardına iki iş günü........ diye gidiyor.
 
Ynt: işten çıkartılma...

işveren işe gelmiyor diye yani 4857 sayılı kanunun 25/II-g md. gereği size noter tarfından tebliğat göndererek (tazminatsız çıkış) yapar. Siz yinede yazılı bir gerekçe almak için işyerinize gidin alamıyorsanız da hemen Bölge Çalışmaya müracaat edin..
 
Üst