İşten Çıkartılma

Üyelik
30 Mar 2010
Mesajlar
1
hiçbi gerekce göstermeden işten cıkartıldım we temmuzdan beri maas almadım bordrolarımıda imzalamadım sonra işten cıkış kagıdımı imzalarsam paranı wericez dediler bende imzaladım maaş larımı wermediler ne yapabilirim...
 
Ynt: işten cıkartılma

bu tür drurmlarda ispat yükümlülüğü işverene aittir. siz işvereninize gereken ıspatı vermişsiniz zaten. bundan sonra işiniz zor. ben yapılabilecek birşey olduğunu zannetmiyorum. ancak eğer imzaladığınız kağıttan bir nüsha sizde varsa onu bir avukata götürün baksın. belki o evrak üzerindn bir ititraz hakkı doğabilir. ayrıca aylık bordroları ay ay imzalatmak işverenin sorumluluğudur. siz aylık bordroları imzalamamış olsanız dahi işten ayrılırken tüm yasal haklarınızı aldığınıza dair imza attığınız anda olay orda biter. işveren sadece üsüle uymamaktan kurumca usulsüzlük cezası alır. kısaca işiniz biraz zor. dediğim gibi ya ibraname üzerinden bir noktaya varmaya çalışacaksınız. yada kandırıldığınızı bir şekilde ispatlayacaksınız. bunu ıspatladığınız anda ibraname hükmünü kaybeder.
 
Ynt: işten cıkartılma

eğer 10 kişiden fazla çalışanı varsa firmanızın istediğiniz kadar kağıda imza atın, ödemelerinizi bankadan yapmak zorunlu oldukları ve bankadan herhangi bir ödeme yapmadıkları için her zaman hakkınızı arayabilirsiniz bence.
 
Ynt: işten cıkartılma

banka kanalıyla ödemek zorunluluğuda yine işverenin üzerindeki yasal ödevdir. bankadan ödememesi usule uygunsuzluk olur sadece. ve bu kurumu bağlar. işçi bankadan ödenmedi diye ikinci bir hak talep edebileceğini zannetmiyorum ben.
 
Ynt: İşten Çıkartılma

o zaman herkes işçiden imzaları alsın bankaya yatırıcam paranı desin yatırmasın.10.000 işçiye ödeyeceğime 100-200 neyse usulsüzlük cezası öderim desin çıksın işin içinden.
bu kadar kolay olmamalı. hilmito ara hakkını, şikayetini gerekli mercilere yapmalısın.
 
Ynt: İşten Çıkartılma

banka kanalı ile ödeme yapmayan işverene sadece idari para cezası uygulanır. bordro ve tahkkuklarda herhangi bir ihtirazi kayıt yoksa ödemenin yapılmadığını ispat etme yükü işçiye düşer. ücret ödemesi ile ilgili işyerinin yevmiye kaydı gibi defterlerine kayıt düşülmesi gerekir. bu konuda bir inceleme gerekebilir. kanu mahkemeyte intikal ettirilrse bilirkişi incelemesi sonunda gerçek ortaya çıkacaktır.
 

Benzer konular

Üst