İşten Çıkış Dilekçesinin Unutulması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sofist
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sofist

Katkı Sunan Üye
iyi günler;
bir işyerinde çalışan işçimiz 15/10/2008 tarihinde çıkmış olup ek 5'i elden kuruma verilmiş olup işyerinden başka her hangi bir işçi çalışmamaktadır. İşveren bir sonraki ayın 15.günün kadar kurumuna vermesi gereken işçi çalıştırmadığını beyan eden dilekçe ise unutulmuş olup henüz gönderilmemiştir.
bu durumda ne yapılabilir her hangi bir cezai yaptırım ortaya çıkarmı ?

Ynt: İşten çıkış dilekçesinin unutulması

ben bununla ilgili cezai yaptırıma hiç rastlamadım.Bence hemen verin en azından ekim dönemi e-bildirge süresinin verilmesine daha zaman varken

Ynt: İşten Çıkış Dilekçesinin Unutulması

bu konuda benim bir sıkıntım var , muhasebeci arkadaşlara soruyorum ve çoğu, işyerinde artık işçi çalışmadığını dilekçe ile bildirmiyormuş ama ben bildirme taraftarıyım . fakat ismi lazım olmayan bir ssk müdürlüğünün ismi lazım olmayan bir şef i , ne zaman böyle bir dilekçe götürsem gözlerini bana dikip; ne yani şimdi burada kimse çalışmıyor mu? ben bu dilekçeyi alırım ama bu işyerinede müfettiş gönderirim deyip duruyor her seferinde. :-\

accountant20 ' Alıntı:
bu konuda benim bir sıkıntım var , muhasebeci arkadaşlara soruyorum ve çoğu, işyerinde artık işçi çalışmadığını dilekçe ile bildirmiyormuş ama ben bildirme taraftarıyım . fakat ismi lazım olmayan bir ssk müdürlüğünün ismi lazım olmayan bir şef i , ne zaman böyle bir dilekçe götürsem gözlerini bana dikip; ne yani şimdi burada kimse çalışmıyor mu? ben bu dilekçeyi alırım ama bu işyerinede müfettiş gönderirim deyip duruyor her seferinde. :-\

işçi çalışmadığına dair dilekçe veriyorsanız çalışmıyordur demekki bırakın müfettiş göndersinler.5 yıl boyunca işçi çalıştırmayan ssk dosyası reesen kapatılıyor zaten kurum tarafından.

Ynt: İşten Çıkış Tarihi

merhabalar..

29/11/2008 taihinde işten ayrılan ve işyerinde sigortalı kalmadığını bildiren dilekçe hangi tarihe kadar ssk ya veriliyor..

01/12/2008 de versek cezalı olur mu??? ???

Merhaba ;

5510 sayılı kanunun ilgili maddesi ;
Madde 0086: Prim belgeleri ve işyeri kayıtları

İşveren bir ay içinde 4 üncü ve 5 inci maddeye tabi çalıştırdığı sigortalıların ve sosyal güvenlik destek primine tabi sigortalıların;

Ad ve soyadlarını, T.C. kimlik numaralarını,

80 inci maddeye göre hesaplanacak prime esas kazançlarını,

Prim ödeme gün sayıları ile prim tutarlarını,

Gösteren ve örneği Kurum tarafından çıkarılacak yönetmelikle belirlenen asıl veya ek aylık prim ve hizmet belgesini, 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamındakiler için en geç Kurumca belirlenecek günün sonuna kadar, diğer sigortalılar için ise ait olduğu ayı takip eden ayda Kurumca belirlenecek günün sonuna kadar(1) Kuruma vermekle veya sigortalı çalıştırmadığı takdirde, bu hususu sigortalı çalıştırmaya son verdiği tarihten itibaren, onbeş gün içinde Kuruma bildirmekle yükümlüdür.