İşten Çıkış Kodu

kadirdiloglu

Katkı Sunan Üye
Merhaba,

İşyerimizdeki 2 çalışan kavga etti ve disiplin kurulu toplandı. İş akitlerinin feshine karar verildi. Sigortadaki çıkış kodu ne olmalı;

26-Disiplin kurulu kararıyla fesih
29-İşçinin ahlak ve iyi niyet aykırı davranışıyla fesih

Eğer çıkışa dair kararı disiplin kurulu verdiyse o zaman 26. madde kullanılacak. Disiplin kurulunun kanuna uygun şekilde yapıldığından ve tüm evrakların eksiksiz olduğundan emin olun. Tazminatsız olarak fesih yapabilirsiniz.

Çıkış sebebine göre iş kanunundaki maddeler, bunlara uyğun SGK çıkış kodları ve hangilerinde ne tazminat var yok, böyle bir tablo var mı acaba?

İletinizden anladığımı paylaşmak isterim.

-İş Kanununa göre k.tazminatına hak kazanma koşulları hakkından en belirgin/net madde malum 1475/14, ayrıca,tarafların farklı fesih sebeblerine bağlı olarak(hatta bazen istifa hallerinde bile)işcinin tazminat hakkı/işverenin tazminat ödeme yükümlülüğü doğabilir
-İş den çıkış nedenlerine bağlı olarak,sgk-işten çıkış kodlarına göre de,işcinin işsizlik maaşına hak kazanma durumlarını gösterir tabloya net den ulaşabilirsiniz.

işsizlik maaşı tablosu İŞKUR'da var ama SGK kodlarına göre hangileri için kıdem ödenir, hazır tablo yok. Ben kendim yaptım ama güvenilir kişilerin yapması daha iyi olur.