personel maaş programı

İşten Çıkış

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan MBR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MBR

herkese merhaba

işten çıkan personel için vermem sigorta müd. ve işkur a vermem gerekenler nelerdir. ve işci çıktıktan kaçgün sonra vermem gerekir.

teşekkür ederim

Re: işten çıkış

K O N Y A L I
işçinin çıkışını takip eden ayın 15. günü bitimine kadar bölge çalışma müdürlüğüne ek-2 vereceksiniz. İşçi işsizliği hak etmiş ise de iş kurumuna çıkışından itibaren 15 gün içerisinde vermeniz gerekmektedir.

merhaba,

Sayın KONYALI, ek-2 Çalışma Bakanlığı olacak sanırım. İşkur'ada İAB.(İşten ayrılma belgesi) 15 gün içinde verilecek. Bunları İadeli Tahhütlü göndermeniz faydanıza olur.

Saygılarımla,

Merhabalar;
SSK ya aylık prim ve hizmet belgesinde çıkış tarihi yazılarak bildirilmiş oluyor.Ayrıca bir bildirime gerek yok.
Çalışma bakanlığına takip eden ayın 15 ine kadar ek-2 ile bildiriliyor.(iadeli taahhütlü)
İşkurumuna ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller dışındaki işveren fesihlerinde 15 gün içerisinde İAB ile bildirim yapılır.(İstifa, askerlik,evlilik ile ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller sebebiyle fesih durumlarında İAB düzenlenmez.)
Saygılar...

Sayın MBR
ilave olarak İAB verilmesini gerektiren unsurlar olduğu zaman verilecektir.Yoksa vermenize gerek yoktur.

TALŞIK' Alıntı:
yalnız askerlik durumunda İAB vermek gerekiyor saygılar

Nasıl yani?
İsterseniz sn. heerdeem'in cevabındaki linki bir inceleyin.Hangi durumlarda İAB verilmez bende cevabımda yazmıştım.
www.iskur.gov.tr
adresindende gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.
Saygılar...

Sayın heerdem
30 Mayıs 2002 tarih ve 24770 sayılı 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununun Uygulanmasına İlişkin 4 No’lu Tebliğin 4 üncü maddesine göre; İşveren hizmet akdi 4447 sayılı Kanunun 51 inci maddesinde belirtilen haller dışında (örneğin: istifa, emeklilik, evlilik, işçinin hatası ve kusuru nedeniyle hizmet akdinin sona ermesi durumları) sona eren sigortalı işsizler için İAB düzenlemek zorunda değildir.

kolay gelsin.
-----

askerlik ile ilgili bilgiyi işkurumundan almıştım bana vermem gerektiğini söylemişlerdi bende şimdiye kadar vermiştim ve bugüne kadar aldılar
hem ıspartada hem istanbulda verdim aldılar, beni aydınlatığınız için teşekkür ederim

selamlar

İşçinin istifası ve aynı işverenin gün boşluğu olmaksızın başka bir işyerine nakli hariç her durumda İş-Kur'a işten ayrılma bildirgesi vermeniz gerekmektedir. İşten Ayrılma Bildirgesi'nde, 4857 sayılı yeni İş Kanunu'nda aynı konuyu düzenleyen maddelere göre uygulama yapılmaktadır.

:?: :?: :?:

Result KURT Kıdem tazminatının gider yazılması

saygıyla

RESUL KURT <[email protected]> yazdı:
Kimden: "RESUL KURT" <[email protected]>
Kime: "halil erdem" <[email protected]>
Konu: Re: acaba yazınızda yanlışlık mı var?
Tarihi: Wed, 24 Aug 2005 23:49:10 +0300

ben de size katılıyorum ama iş-kur uygulamalarında bu iki durum hariç İAB talep etmektedir.
----- Original Message -----
From: halil erdem
To: [email protected]
Sent: Wednesday, August 24, 2005 11:34 PM
Subject: acaba yazınızda yanlışlık mı var?

sayın kurt

yazıma yazılarınızda bir çok okuyucunuz gibi faydalandığımı ve teşekkürlerimi sunarak başlıyorum

DÜNYA

19.08.2005, CUMA

Kıdem tazminatının gider yazılması

..............İşçinin istifası ve aynı işverenin gün boşluğu olmaksızın başka bir işyerine nakli hariç her durumda İş-Kur'a işten ayrılma bildirgesi vermeniz gerekmektedir. .........

30 Mayıs 2002 tarih ve 24770 sayılı 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununun Uygulanmasına İlişkin 4 No’lu Tebliğin 4 üncü maddesine göre; İşveren hizmet akdi 4447 sayılı Kanunun 51 inci maddesinde belirtilen haller dışında (örneğin: istifa, emeklilik, evlilik, işçinin hatası ve kusuru nedeniyle hizmet akdinin sona ermesi durumları) sona eren sigortalı işsizler için İAB düzenlemek zorunda değildir.

bu tebliğ ile ilgili yorumunuz acaba çelişki olmuyormu?

saygıyla

halil erdem

saygıyla

Halil Erdem

--------------------------------------------------------------------------------
Yahoo! kullaniyor musunuz?
Simdi, 1GB e-posta saklama alani sunuyor
http://tr.mail.yahoo.com