işten çıkış

eren

Katkı Sunan Üye
Üyelik
30 May 2005
Mesajlar
223
bir mühendisimize odasını boşaltıp daha küçük bir odaya geçmesi söylendi.Ve kendi eski odasına da şu an çalışan büroda 4 kişi olup sorun yaşayan bir mühendis geçecek.Odasını boşaltmak zorunda olan mühendisimiz onlar sorun yaşayorsa beni neden yerimden taşıyıp onları geçiriyorlar onlar yeni odaya geçsin diyor.Ancak müdür sen odanı değiştir o odaya senin odana diğer mühendis arkadaş gelecek diyor.Tabi odasını boşaltıp başka yere taşına işçimiz moralmen çökmüş ve işten ayrılma şartlarını soruyor bu haksızlığa dayanamayacağını söylüyor.Acaba işçinin haklı nedenle fesih sebebini oluşturur mu?verin tazminatımı gideyim neden haksızlık yapıyorsunuz diyor.Sizce haklı mı?teşekkürler.
 
olay yukarıda anlattıklarınızdan ibaretse bence işçi olan mühendisiniz haklı değildir.

amirin verdiği görevde herhangi bir haksızlık v.b. yok.
amir yasaya aykırı bir görev vermemiştir. mühendis odasını taşıyacak.

yoksa işçi bana odamı taşıttırıyorlar diye bir nedenle haklı olduğunu belirtmesi doğru olmaz.
 
sayın zarha haklısınız ben de sizin gibi düşünüyorum ancak bir de olaya şöyle bakın 6 senedir kullandığınız güzelim ofisten sizi çıkartıp daha küçük bir yere alıyorlar ve yerinize de diğer mühendis arkadaşı koyuyorlar.Aslında mühendis de haklı .Düşünsenize size odanızı boşaltın diğer arkadaş gelecek dense ve sizi çok kötü bir yere verseler aman Allah korusun siz ne yapardınız?Hak mı,hukuk mu bu yapılanlar?teşekkürler.
 
Merhaba,

Odası değişecek mühendis arkadaşınız için üzüldüm. Üzüntüsü yerinde ve de haklı. Ancak konuya duygusal bakmak yerine yasa ne diyorsa onu yapmak gerekir demek istiyorum. İşçinin haklı olduğu nedenler arasında durumunuza benzer bir madde varsa işçi yasal anlamda da haklı, duygusal anlamda da haklı, yok eğer yasada yer almıyorsa mühendis sadece duygusal olarak haklı....
İşsizliğin yoğun olduğu şu dönemde sırf bu sebep için işinden ayrılacaksa; bence iş sözleşmesini feshetmeden çok çok iyi düşünmesi lazım..... Kıdemini de alamama durumu da varsa.......

İnsan Kaynakları ve SSK Mevzuatı uygulaması fazla olan arkadaşların görüşleri de bu konuda önemli....

İyi çalışmalar,
 
Sayın eren
ÇALIŞMA KOŞULLARINDA DEĞİŞİKLİK VE İŞ SÖZLEŞMESİNİN FESHİ (2. Bölüm / İş Sözleşmesi, Türleri ve Feshi)

MADDE 22. - İşveren, iş sözleşmesiyle veya iş sözleşmesinin eki niteliğindeki personel yönetmeliği ve benzeri kaynaklar ya da işyeri uygulamasıyla oluşan çalışma koşullarında esaslı bir değişikliği ancak durumu işçiye yazılı olarak bildirmek suretiyle yapabilir. Bu şekle uygun olarak yapılmayan ve işçi tarafından altı işgünü içinde yazılı olarak kabul edilmeyen değişiklikler işçiyi bağlamaz. İşçi değişiklik önerisini bu süre içinde kabul etmezse, işveren değişikliğin geçerli bir nedene dayandığını veya fesih için başka bir geçerli nedenin bulunduğunu yazılı olarak açıklamak ve bildirim süresine uymak suretiyle iş sözleşmesini feshedebilir. İşçi bu durumda 17 ila 21 inci madde hükümlerine göre dava açabilir.

Taraflar aralarında anlaşarak çalışma koşullarını her zaman değiştirebilir. Çalışma koşullarında değişiklik geçmişe etkili olarak yürürlüğe konulamaz.

sizin konunuz ile ilgili dava kararlarına bakmanızı tavsiye ederim.
 
Üst