İşten Çıkışa Dair (Problem Çözümü)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan protek
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaşlar kolay gelsin
benim bi derdim var yardımcı olursanız çok sevinirim
ben 3 yıldır bir iş yerinde çalışıyorum sözleşmeli personelim 2 yıllık bir noter onaylı sözleşmem vardı iki yılın sonunda bir yıl daha uzattık ve sözleşmemin dolmasını yaklaşık 2 ay varken bi kalp rahatsızlığı geçirdim 3 hafta rapor kullandım işe başladıktan 2 hafta sonra işten çıkarıldım sebeb patronum bana eskisi gibi yüklenemiyormuş sürekli tartışırdık işe döndükten sonrada bi tartışmamız olmuştu ve tekrardan rahatsızlanıp hastaneye kaldırıldım sinirlenmemem gerekiyormuş
ertesi günü işe başladım ve 1 hafta sonrada bu sebebten yani bana yüklendiği zaman kalp krizi geçiriyormuşum diye işten çıkarıldım sözleşmem ayın 25'dolmasına rağmen ben 28' bana yenilenmeyeceği bildirildi ve ben şu anda işsizim ve bu olaydan solayı pisikolojimde çok bozuldu yaşım 25 evliyim ve çok zor durumlara düştüm mahkemeyi düşünüyorum ama ne gibi davalar açabilirim ne gibi haklarım var öncelikle onları öğrenmek istedim mahkeme masraflarnı dahi çok zor karşılayacağım buna karşılık manevi tazminatta talep edebilirmiyim ne ihbarda bulunuldu nede bi haber verildi ne de tazminat hakkım verildi çıkardıkları zaman vereceklerini söylüyorlardı ama onuda vermemk için kavga çıkardılar ve bir maaşım dahi içerde ama kavgalı olduğumuz için gidemiyorum bana hakeret ve tehtitlerde bulundu mahkemeye gitmemide istemiyor ne yaparan karşında 10 katını bulursun diyor yardımlarınız için çok teşekkür ederim

işten çıkarma

bu arada maaşım net 1250 ytl olmasına rağmen bürüt 750 olarak gösterilmekte
ama bankadan filan değil elden alıyorduk

Ynt: işten çıkarma

1-)İmza attıysanız o miktardaki ödemeye pek fazla yapacak birşeyiniz yok, daha fazla ücret aldığınızı ispatlamanız gerekli.
2-)ilk etapta bence çalışma müdürlüğüne gidip işten çıkartıldığınızı fakat size işyerinizden çıkışınızla ilgili herhangi bir belge verilmediğini yazılı olarak bildirin ileriye dönük size faydası olacaktır.

Ynt: slm

protek ' Alıntı:
arkadaşlar kolay gelsin
benim bi derdim var yardımcı olursanız çok sevinirim
ben 3 yıldır bir iş yerinde çalışıyorum sözleşmeli personelim 2 yıllık bir noter onaylı sözleşmem vardı iki yılın sonunda bir yıl daha uzattık ve sözleşmemin dolmasını yaklaşık 2 ay varken bi kalp rahatsızlığı geçirdim 3 hafta rapor kullandım işe başladıktan 2 hafta sonra işten çıkarıldım sebeb patronum bana eskisi gibi yüklenemiyormuş sürekli tartışırdık işe döndükten sonrada bi tartışmamız olmuştu ve tekrardan rahatsızlanıp hastaneye kaldırıldım sinirlenmemem gerekiyormuş
ertesi günü işe başladım ve 1 hafta sonrada bu sebebten yani bana yüklendiği zaman kalp krizi geçiriyormuşum diye işten çıkarıldım sözleşmem ayın 25'dolmasına rağmen ben 28' bana yenilenmeyeceği bildirildi ve ben şu anda işsizim ve bu olaydan solayı pisikolojimde çok bozuldu yaşım 25 evliyim ve çok zor durumlara düştüm mahkemeyi düşünüyorum ama ne gibi davalar açabilirim ne gibi haklarım var öncelikle onları öğrenmek istedim mahkeme masraflarnı dahi çok zor karşılayacağım buna karşılık manevi tazminatta talep edebilirmiyim ne ihbarda bulunuldu nede bi haber verildi ne de tazminat hakkım verildi çıkardıkları zaman vereceklerini söylüyorlardı ama onuda vermemk için kavga çıkardılar ve bir maaşım dahi içerde ama kavgalı olduğumuz için gidemiyorum bana hakeret ve tehtitlerde bulundu mahkemeye gitmemide istemiyor ne yaparan karşında 10 katını bulursun diyor yardımlarınız için çok teşekkür ederim
protek ' Alıntı:
bu arada maaşım net 1250 ytl olmasına rağmen bürüt 750 olarak gösterilmekte
ama bankadan filan değil elden alıyorduk

Sorunuzun devamını yeni konu açarak yaptığınızdan 2.yazdığınız ileti tek başına bir anlama ifade etmiyor.Yeni konu açmak yerine açtığınız ilk konudan yanıtla seçeneğiyle devam etmeniz daha iyi olur.

İşverenin derhal fesih hakkını düzenleyen 25.madde de sağlık sebeplerine yer verilmiştir.Ancak işveren sizin rahatsızlığınız nedeniyle doğrudan kendi kararıyla işinize son vermesi haksız ve usulsüz fesih olur.
Bu durumda ödenmeyen ihbar tazminatı ve kıdem tazminatınız,maaş ve fazla çalışma ücretlerinizin ödenmemesi durumunda dava açmanız gerekir.
Eğer işyerinde 30dan fazla çalışan da varsa, 1 ay içinde işe iade davası açma hakkınız vardır.
İşe iade davası sonucunda feshin geçersiz olduğuna karar verilirse 4 aylık süre için çalışmış gibi tüm haklarınızın ödenmesine ve işinize iadeye,işe başlatılmazsanız en çok 8 aya kadar işe başlatmama tazminatına karar verilebilir.
Yapılan fesih sonucunda alabilecek olduğunuz tazminatlar bununla sınırlıdır.Daha fazlasını talep edebilir,ama alamazsınız.

Ynt: İşten Çıkışa Dair (Problem Çözümü)

merhaba.bir personelimiz işten ayrılacağını söylerek ayrıldı.istifa dilekçesi yazmadı sadece bordroyu imzaladı ve tazminat talep ediyor.istifa etmesine rağmen istifa dilekçesi ibraname imzalatamıyoruz.sorun yaşarmıyız.ne yapmam gerekir.3 gün işe gelmediğine dair tutanak tutup noterden ihtar göndersem nasıl olur.

Bu işler sözlü olmaz. İstifa ettim diye ayrılıp giderse derhal tutanak tutulup gereği yapılır.

yani ihtarname uygundur diyorsunuz.peki çıkışını ne zaman yapmalıyım.ihtarnameden kaç gün sonra.

İhtarda bir zaman verirsiniz,bu zaman sonuna kadar geçerli bir neden bildirmezse,o süreçteki günleri devamsızlık gösterip,ihtarın dolduğu gün sonunda çıkışı yaparsınız.