İşten çıkışta sağlıktan yararlanma

Vakt-i Sükut

Katkı Sunan Üye
Üyelik
14 Tem 2011
Mesajlar
118
Konum
İstanbul
İşten çıkışta sağlıktan yararlanma süresi 10 gün müdür? Forumda 30 günlük prim olursa şu kadar gibi bir konu vardı ama bulamadım, şu an ki durum nedir? Bir de çalışan kişi eşinin sigortasından faydalanmak isterse aktivasyonu internetten yapabiliyor sanırım değil mi?
 
Ynt: İşten çıkışta sağlıktan yararlanma

5510-67
"...zorunlu sigortalıklarının sona erdiği tarihten itibaren on gün süreyle genel sağlık sigortasından yararlanırlar. Bu kişilerin sigortalılık niteliğini yitirdikleri tarihten geriye doğru bir yıl içinde 90 günlük zorunlu sigortalılıkları varsa, sigortalılık niteliğini yitirdikleri tarihten itibaren 90 gün süreyle zorunlu sigortalılıklarından sonraki genel sağlık sigortalılıklarından dolayı prim borcu olup olmadığına bakılmaksızın bakmakla yükümlü olduğu kişiler dahil sağlık hizmetlerinden yararlandırılırlar...."
 
Ynt: İşten çıkışta sağlıktan yararlanma

Yani, 90 günden az ise, 10 gün, 90 gün veya daha fazla ise, 90 gün sağlık hizmetinden faydalanılıyor.
Peki işten çıktıktan sonra 3 ay sağlık hizmetinden faydalandığı süre içerisinde gss'ye başvurma zorunluluğu var mıdır, yoksa 3 ay bitiminden sonra mı, ayrıca işten çıkışta 3 ay sağlık hizmetinden yararlanırken bu 3 aylık süreçte eşi ya da çocuğu için aktivasyon yaptırabilir mi?
 
Ynt: İşten çıkışta sağlıktan yararlanma

sigortalılık niteliğini yitirdikleri tarihten itibaren 90 gün süreyle zorunlu sigortalılıklarından sonraki genel sağlık sigortalılıklarından dolayı prim borcu olup olmadığına bakılmaksızın bakmakla yükümlü olduğu kişiler dahil sağlık hizmetlerinden yararlandırılırlar...."

burada yeterince açık yazıyo sanırım kendisi ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler 90 gün boyunsa sağlık hizmetlerinden faydalanabiliyor.
 

Benzer konular

Üst