İşten Çıkışta Yanlış Pek Tutarı Bildirimi

Üyelik
12 Nis 2012
Mesajlar
27
Konum
İZMİR
17.09.2012 tarihinde ayrılan bir personelimizin çıkış bildirgesinde PEK tutarı sehven yalnış girilmiş. Durumu fark ettik ve personelin mağdur olmaması için düzelteceğiz. Ancak on günlük süreyi geçirdik. Konuyla ilgili olarak SGK'dan tarafımıza herhangi bir ceza tahakkuk ettirilir mi?
 
İşten çıkış bildirgelerinde zaman zaman yanlış PEK tutarı girilebiliyor. Şahsi fikrim bu konuda herhangi bir şey yapmayın ebildirgede doğru tutarı yazın. Ebildirgedeki tutarlar işleniyor pek tutarı olarak.
Diğer taraftan isterseniz işten çıkışı iptal edip yeni ayrılış bildirgesi verin. Bu da ipc'ye neden olacaktır.
Ya da bağlı bulunduğunuz SGK'ya dilekçe ile yanlışlığın düzeltilmesi için başvurabilirsiniz. Tüm SGM'ler bu değişikliği dilekçe ile kabul etmiyor olabilir. Bu durumda iptal edip yenisini girmeniz gerekebilir.
 
Personelin mağdur olacağı bir durum yok.E-bildirgede düzgün pek tutar ile bildirim yapın.Nihai olan e-bildirgedir.Ancak e-bildirge ile işten çıkışın tutarsızlığını ifade eden bir dilekçe ile kuruma başvuru yapabilirsiniz.tabi isterseniz...
 
2009/37 sayılı SGK genelgesi

2.5.
SİGORTALI İŞTEN AYRILIŞ BİLDİRGESİNİN VERİLMESİ
Sigortalı işten ayrılış bildirgesine kaydedilen bilgiler ile ayrıca ilgili aylık prim ve hizmet belgelerinde yer alan bilgiler arasında mutabakatsızlık olması halinde aylık prim ve hizmet belgesindeki bilgiler esas alınacaktır.
 

Benzer konular

Üst