İşten Çıkmak İstiyorum

Üyelik
8 Mar 2015
Mesajlar
0
Konum
konya
Arkadaşlar 8 ay önce bir çay ocağında işe başladım. İlk önce 2 tane elemanları vardı biri tüm gün diğeri yarım gün çalışıyordu. Bende yarım gün çalışacağım diye işe başladım patron bana nasıl olsa okula gitmiyorsun yarım gün çalışıp ne yapacaksın tüm gün çalış dedi. Bende tamam abi tüm gün çalışıyım dedim. Haftada 100 liraya işe başladım günde 450-500 çay satıyoruz. İşten çok memnundum ilk zamanlar. Bir gün tüm gün çalışan eleman işe gelmedi işi bırakmıştı yarım gün çalışan eleman la kaldım artık. patron beni çok seviyordu çok iyi çocuksun iyi çalışıyorsun dedi. Bende biraz saf olduğum için herkez severdi beni ama ezen çok oluyordu :) Ben çok pratik ve işine seven biriydim. Diğer eleman cıvıtmaya başladı yarım gün çalışıyordu bazen geliyordu bazen gelmiyordu bide fazla iş yapmıyordu. çok yoruluyorum ilk zaman çok iyiydi şimdi diğer elamanda cıvıtttı kendim dağıtıyorum çayları çayları verip geliyom tekrar gidiyorum bıktım artık patron ben iyi çalışıyorum diye başka elemanda aramıyor çok bunalıyorum 19 yaşındayım bide hakkımın yendiğini düşünüyorum resmen patron benim sırtımdan para kazanıyor ama iyi birisi kötü falan davranmıyor ne yapacağımı bilmiyorum işten çıkarsam patron tek kalacak kendi başına yapacağını sanmam en az iki kişi ile yapılıyor ortada bırakmak istemiyorum. Arkadaşlar lütfen bana bi bilgi verirmisiniz çok zor durumdayım...:( :( :(
 
Değerli kardeşim Mustafa bey
İyi niyetli,vefalı,samimi,işinin hakkını veren çalışkan birisin,üstelik 2 kişinin yapacağı işi de tek başına yürütmeye çalışıyorsun.Sende biliyorsun,sgortan yok,ücretin çok düşük ve çok yoruluyor olmalısın.Farkındasın ki,böyle nereye kadar...:)
Patron ile güzelce konuş,deki;
"bak abi bende senden memnunum,Allah razı olsun, beni işe aldın,bende çalışıyor,buradan helaliyle ekmek parası kazanıyorum ama biliyorsun başta 2 kişiyle yapılan işi tek başıma yapmaya çalışıyor çok yoruluyorum,üstelik sgortam yok ve maaşımda çok düşük,sgortamı yaptırsan,maaşımıda biraz artırsan(tabiki en az asgari ücret olsun)şeklinde yaklaşımda bulun,birazda zaman tanı/süre ver bakalım,ne diyecek,ne yapacak,şayet bu iki nokta ile ilgili bir gelişme olmaz ise kıymet bilmeyen bu işveren yanında kalmanın anlamı yok,bu arada çevrene de bak,yeni iş ayarlamaya çalış,hatta şu an ya da işten ayrıldıktan sonra şikayet de edebilirsin(çalışırken şikayet etmen daha doğru olur)ama takdir senin,önce bu iki konuyu görüşmeni ve sonuca göre hareket etmeni tavsiye ederim.
Allah yardımcın olsun,
Kolay gelsin.
 
teşekkür ederim kardeşim çok güzel bi konuşma yapmışın allah razı olsun senin dediğini yapacam oda olmazsa bırakacam zaten çaycılıktan hayır gelmez ilerde dükkan açarsam belki ama çaycılık sıkıyor beni sigortalı ve geleceği güzel olan bi mesleğe girecem allahın izni ile teşekkür ederim.
 
Üst