İşten istifa

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Sevgican
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Merhaba ,

Ben 12.04.2004 tarihinde başladığım işimden 27.12.2010 tarihinde istifa ettim.ama firma mağdur olmasın diye çıkışımı 1 şubat itibariyle yapacağımı söyledim.Yeni yasaya göre ben şimdi ihbar tazminatı yada 2011 yılının yıllık izin parasını alabilirmiyim?Çok acil bilgiye ihtiyacım var hemen cvp verebilirseniz sevinirim.
(Bu arada sskyı asgari ücret üzerinden gösteriyorlar geriye kalan paramı elden veriyorlar)

Şimdiden teşekkür ederim.

İyi çalışmalar

Ynt: İşten istifa

Niye böyle birşey yaptınız. İstifa etmekle kıdem hakkınızdan zaten vazgeçmişiniz.
Ayrıca ihbar öneliniz de 8 hafta bu nednele yaklaşık 1 aylık ücretinizi borçlu duruma düşmüşünüz.

olumsuzluklar çok fazla anlayışsızlıklar yüzünden hasta oldum genç yaşta .artık yeter dedim hep söylüyordum değişmiyorlardı çıkamayacağımı zannediyorlardı şimdi gözümü kararttım çıkıyorum.Parasında pulunda da gözüm yok ama herhangi bir hakkım varmı öğrenmek istiyorum.hem asgari ssk ile çalıştım hemde hiçbir zaman fazla mesai almadım.herşeyin hayırlısı yine de siz bana bilgi verirseniz sevinirim.

ihbar süreniz 8 hf yani işi bırakacağınız tarihten 8 hafta önce bildiirmde bulunursanız ihbar ödemeniz gerekmez. siz ayrılacağınız için kullanmadığınız izin varsa onun parasını talep edebilirsiniz.İhbar/kıdem tazminatı almazsınız. Diğer düşük ücret ve fazla mesai konusunda (işv. konuşmanızın olumsuz olması durumunda)ispatlayabilirseniz bölge çalışmaya şikayetiniz sonucu lehinize çıkacak duruma bağlıdır.

Uymak zorunda olduğunuz bir İHBAR SÜRENİZ YOK.
Gerçek ücretiniz üzerinden SGK primleriniz ödenmiyorsa , fazla çalışma ücretleriniz ödenmiyorsa ve fazla çalışmalarınızı ıspatlayabilecekseniz;
eğer işverene özel sebeplerle gibi veya başka bir sebep göstermediyseniz;
noterden bir ihbar gönderin:
İş kanunun 24/2e maddesi gereği ücretlerinizin tam ve kanunlara uygun olarak hesap edilip ödenmemesi nedeniyle sözleşmenizi derhal feshettiğnizi belirtip, kıdem tazmninatınızı da talep ederek HEMEN ayrılabilirsiniz.Sözleşmeyi fesheden taraf ihbar tazminatına hak kazanamayacağından ihbar tazminatı alamazsınız, ancak işverene bir süre vererek kıdem tazminatınızı ödememesi durumunda iş mahkemesinde dava açarak kıdem tazminatınızı alabilirsiniz.

21 şubatta çıkıcağınızı yazılı olara verin ,ihbar ödemek zorunda kalmazsınız.Tabi çalışacaksınız.
yıllık izin yok.

Hepinize teşekkür ederim.Evet hakkım çok fazla yasal konuya bakarsak.Şirket ortaklarından biri çok iyi diğeri çok kötü.Ben iyiyi üzmemek adına şikayet etmeyeceğim.Artık o kadar emeğimin karşılığında onlar utanır da bişey verirse verir vermezse herşeyin hayırlısı ne diyeyim.