fonradar

İstifa Eden Kamu İşçisi

Üyelik
22 Ocak 2015
Mesajlar
6
Konum
kütahya
TKİ de 11 ay kadar daimi kamu işçisi olarak çalıştım ve sonra üniversite sebebiyle istifa ettim, istifa dilekçemde de bunu belirttim. Fakat şimdi hem maddi problemler hem de üniversitenin zorluğundan dolayı geri dönmek istiyorum. Bu mümkün müdür?
Ayrıca istifa ettiğim kurum aynı kadroya alım yapıyor, işkurda gördüm. Fakat benim kpss puanım düşük başvursam, geçmişte orada çalışmam avantaj sağlar mı?
Cevaplayanlara şimdiden teşekkür ediyorum.
 
İstifa ederek ayrılmış olup,tekrar çalışmak istemeniz durumunda,
tabi olduğunuz ilgili kanun ve istifa ederek ayrılmış olduğunuz kurum/kuruluşun, bu konuya ilişkin kendi mevzuatı veya personel/istihdam politikası belirleyici olacaktır düşüncesindeyim.
 
cevabınız için çok teşekkür ederim @şerefaydemir . Bunu kurumun (tki) personel işlerine mi sormam gerek?
 
mail attım kuruma, 2 hafta sonra
"4857 sayılı İş Kanunu hükümlerine tabi olarak işçi statüsünde çalışmakta iken istifa ederek işten ayrılan personelin aynı kurumda veya diğer kurumda tekrar işe dönmesine ilişkin olarak bir düzenleme bulunmamaktadır."
şeklinde cevap geldi.
 
Doğru AMA "4857 sayılı İş Kanunu hükümlerine tabi olarak işçi statüsünde çalışmakta iken, istifa ederek işten ayrılan personelin, aynı kurumda veya diğer kurumda tekrar işe dönemeMEsine ilişkin olarak, bir düzenleme DE bulunmamaktadır."
Kurumun böylesi görüşüne istinaden;
lgili Kurumun görüşü,işe alınmamanız noktasında,kurum yönünden,ne kadar doğru ve bağlayıcı ise benim görüşüm de o derecede doğru ve bağlayıcıdır.
Lütfen benim görüşümü a mail olarak gönderiniz(bakalım ne diyecekler:)onların bu görüşüne,böyle bir görüşle cevap vermek yanlış olmaz.
çözüm:
bu noktada, Kurumun kendi mevzuatınca engelleyici bir hüküm yok ise(ki sanırım mevzuatı yok,var ise engelleyici bir hüküm yok gibi!)personel politikası olarak ayrıca bağlayıcı bir düzenlemede yoksa, alınmama sebebinin ne olduğunu öğrenmek hakkınız olsa gerek.
Tabi takdir sizlerin.
iyi akşamlar
 
4857 sayılı kanuna bağlı çalışan olmak için,
daha önce orada hiç çalışmamış birine göre bence - durumdadır, istifa ederek ayrılan bir eski çalışan.
 
TKİ bildiğim kadarı ile Kamu iktisadi teşebbüsüdür ve Enerji bakanlığına bağlıdır. Kit'lerin mevzuatı, bağlı oldukları Bakanlıklar tarafından çıkartılan yönetmeliklerle düzenlenir, Şayet Enerji bakanlığının kitler için çıkarttığı personel yöentmeliğini bulabilirseniz belki durumunuzu açıklayıcı bir madde vardır.
 
Olay üzerinden baya bi zaman geçti ve bugün alttaki mesajı "bilgiedinme.tki.gov.tr" adresine gönderdim. Benim olayımı nasıl değerlendirirler bilmiyorum ama ülkemizin kanunları mevzuatları açıklayıcı değil ve karık geldi bana. Okulumu da uzattım, bir hocayla da problemim var bakalım cevapları ne olacak. Yardım ettiğiniz için çok teşekkür ederim.
Gönderdiğim yazı:
TKİ bünyesindeki Garp Linyitleri işletmesinde 08.01.2013 tarihinde kamu işçisi olarak işe başladım ve üniversite eğitimini tamamlamak için, işletme müdürlüğüne ücretsiz izin başvurularımın reddi ve kamu işçisinin tayin hakkı problemleri nedeniyle, 07.11.2014 tarihinde istifa ettim. Bilgi edinme sistemine bundan önce "Aynı kurum ve ya başka bir kuruma aynı görev ve ya başka göreve geri dönebilir miyim?"şeklinde bir soru sormuştum ve mevzuatta böyle bir düzenleme olmadığını cevap olarak gönderdiniz. Bu cevap geri dönmeye engel teşkil etmiyor mu demek oluyor? Cevabınızı şu şekilde de yorumlayabiliyoruz;
"4857 sayılı İş Kanunu hükümlerine tabi olarak işçi statüsünde çalışmakta iken, istifa ederek işten ayrılan personelin, aynı kurumda veya diğer kurumda tekrar işe dönemeMEsine ilişkin olarak, bir düzenleme DE bulunmamaktadır."
İşime geri dönmek istediğime çalışmış olduğum Garp Linyitleri işletmesi Enerji bakanlığına bağlı olduğu için Enerji bakanlığının bu konu hakkında ki düzenlemesi nasıldır ve geri dönmek istediğimi nasıl ve nereye bildirmeliyim?
Teşekkürler, iyi çalışmalar dilerim.
 

Benzer konular

Üst