İstifa sonucu tazminat talebi durumunda dava yolu varmıdır.?

Üyelik
3 Nis 2010
Mesajlar
2
Merhabalar,

Ben tam olarak statüsünün ne olduğu belli edilmeyen ancak 4C'yle benzer özellikler taşıyan yeni kurulan bir kamu kurumunda 8 aydır çalışıyorum. Sözleşme her yıl yeniliyor. Ancak kurumda tatmin olamadığımdan ayrılma kararı aldım ve 1 ay öncesinden ileri tarih vererek istifamı verdim. Ancak kurumla imzalanan19 maddelik sözleşmemizde aşağıdaki gibi bir madde yer alıyor ve 3 ay önceden bildirmem gerektiği söyleniyor ve kurum buna dayanarak benden istifayı verirken tazminat talep edeceğini ısrarla söylüyor. Sizce bu konuda çıkış yolu nedir?

İlgili Madde: İşbu sözleşme 01/01/2010 tarihinden 31/12/2010 tarihine kadar geçerlidir. Kurumun sözleşmeyi yenilememesi halinde sözleşme kendiliğinden sona erer. Personel bunu sözleşme anında kabul ve taahhüt eder. Sözleşmenin Kurum tarafından yenilenmemesi halinde personel buna ilişkin tüm yasal haklarından feragat eder. Personel istifa etmek isterse, fesih talebini 3 ay önceden kuruma bildirmek zorundadır. Personelce, fesih ihbar süresine uyulmaması halinde bu süreye tekabül eden ücreti tazminat olarak ödemeyi kabul eder. Ayrıca Kurum, uygun görmesi halinde fesih ihbar süresini beklemeksizin fesih talebini kabul eder.

Yorumlarınız???


Konu başlığı ve içeriğinde Büyük Harf kullanmak yasaktır.!
Lütfen Forum Kuralları' na uyunuz.!
 
Ynt: İstifa sonucu tazminat talebi durumunda dava yolu varmıdır.?

Personelin fesih ve ihbar sürelerine uymaması haline ödemesi öngörülen tazminat, sizi işten çıkaracakları zaman da işveren tarafından uygulanacaksa ve sözleşmede belirtilmişse geçerlidir.

Yani iş sözleşmelerindeki edimler karşılık ilkesi barındırmalıdır.

İşveren personeli dilediği zaman işten çıkarabilecek ama personel işten ayrılmadan üç ay önce istifa verecek? Bir iş mahkemesine düştüğünüzde ilgili sözleşme karşılık ilkesi barındırmadığı için sadece paçavra olarak kabul edilirve ilgili bildirim ve ihbar süreleri iş kanununda anılan yasal karşılıklarına göre hesaplanır.

Siz bu yazdıklarımı istifanız için görüştüğünüz yetkililer haricinde kurum avukatına da bi çıtlatın, onunla da görüşeceğinizi yetkililere de söyleyin. Kurum avukatu mevzuattan anlamasa da araştırır. Ve yönetici ona muhakkak sorar.
 
Ynt: İstifa sonucu tazminat talebi durumunda dava yolu varmıdır.?

merhabalar, kurum başkanı avukat :), ben de öyle tahmin ediyorum ve dolayısıyla iş kanununda öngörülen süreye dayanarak istifamı verdim (7 aylık çalışanım 1ay önceden verdim) bakalım isterlerse mahkemelik oluruz artık, teşekkür ederim inşallah düşündüğümüz gibi olur...
 

Benzer konular

Üst