personel maaş programı

İstirahat Hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan elif_34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar,

Bir personelimiz ağustos ayında 7 gün raporluydu.Ama bize rapor geç geldiği için bizde tam ay çalışmış gösterdik.Şimdi SSK'dan parasını almak istiyor.Biz eksik gün göstermedik.Parasını alabilir mi?

Ynt: İstirahat Hk.

iptal/ek ile bildirimi değiştirseniz alabilir.

ek bildirge verilirse sorun çözülebilir..

fakat bu personelin sorumluluğunda olan bir durum zamanında size ibraz etmediği için sorumluluk personele aittir..

fakat bir düzelme yapılması uygundur.

iyi çalışmalar

BU DURUMU DÜZELMENİZ GEREKİR RAPORLU İŞÇİ ÇALIŞIYOR GÖSTERİLEMEZ

sayın elif hanım üstatların soledıklerı dogrudur ama bızım uygulamada yaptıgımız bır seyı soylemek ıstıyorum.biz raporlu işçilerimizi dilekçe ve evrak takıbıyle ugrasmamak için 30 gun tam gosterıyoruz.ayrıyeten işçilerimiz rapor paralarınıda alabılıyor.şimdilik bu uygulamayla ilgili bir sıkıntı yasamadık.

SN. okidoki, karşılıklı mutabakata dayalı olarak sorunu hallettiğiniz görülüyor. fakat olması gereken; raporlu işcinin hizmet bildirgesinde ilgili gün sayısı kadar eksik göstermek uygundur. şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamamış olabilirsiniz. bundan sonrada yaşamayacağınız ne mümkündür.

ayrıca şirketiniz hem fazla pirim için, hemde personele istirahatli gün sayısı kadar ekstradan ödeme yapıyor. şirket bu açıdan da zarardadır.

İyi Çalışmalar

sayın mhmt79 soyledıklerınızde haklısınız ve bızde farkındayız.bız sadece kendı iş yukumuzu bıraz azaltmak ıcın bu sekılde bır uygulama yapıyoruz.ben sadece kendı yaptıgımız uygulama ıle ılgılı bır bılgı vermek ıstedım,haklıyım gıbılerınden bır dusunceye sahıp degılım.bu arada sadece prım ıcın fazla bır odememız oluyor.maasından eksık gun kadar kesıntı yapılıyor.işçilerin zaten gercek ucretlerınden ssk lı gosterılmedıgınıde dusunursek bu kadar da bır fayda kendılerıne olsun.saygılarımla.

Haklısınız.. Teşekkür ederim..

İyi Çalışmalar.

raporlu işalanı çalıştırdığınızdan (30 gün göstermenizden) dolayı tüm sağlık yardımı masrafları tarafınızdan istenebilir. hatta rapor sonrası malulen emeklilik gibi bir durum olursa maaşlarda size yansıtılır.

ONDER1973 ' Alıntı:
BU DURUMU DÜZELMENİZ GEREKİR RAPORLU İŞÇİ ÇALIŞIYOR GÖSTERİLEMEZ

sayın Önder Şuna kısaca raporlu işçi çalıştırılamaz dersek daha doğru olur. Ancak burda atlanan bir husus var deyinmek istiyorum.

İstirahatli işçinin çalıştırılması yasak olduğundan rapor süresince işverenin ücret ödeme ve sigortalılığını devam ettirme zorunluluğu yoktur. Ancak işveren dilerse raporlu olduğu sürenin ücretini işçiye iyilik olsun diye ödeyebilir. Buna da yasal bir engel yoktur. İşverenin ödemiş olduğu bu ücretin Sigorta primine tabi olduğu ve bu sürenin de Prim gün sayısı olarak gösterilmesi alenenen ortadır tartışmaya gerek olduğunu sanmıyorum. Öyleyse raporlu olduğu halde Prim günü 30 olarak bildirilen işçinin geçici iş görmezlik ödeneği almasına hukuken bir engel yoktur.