İşveren Çalışanı Kovdu ama...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan melissa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

melissa

Katkı Sunan Üye
işveren işçiyi kovaladı hemde küfrederek.olay 2 gün önce oldu.işçi işe devam ediyor ancak dün noterden işyerine haklarını isteyerek işi bırakacağına dair ihtarname çekmiş muhtemelen bugün ihtarname gelir.işçi halen görevinin başında.işveren tazminat falan ödemek istemeyecektir.bu durumda ne yapıcam?

Ynt: işveren çalışanı kovdu ama...

melissa ' Alıntı:
işveren işçiyi kovaladı hemde küfrederek.olay 2 gün önce oldu.işçi işe devam ediyor ancak dün noterden işyerine haklarını isteyerek işi bırakacağına dair ihtarname çekmiş muhtemelen bugün ihtarname gelir.işçi halen görevinin başında.işveren tazminat falan ödemek istemeyecektir.bu durumda ne yapıcam?

Biraz bilmece gibi yazmışsınız. İşçi kim , işveren kim , niye ihtarname çekmiş , bir derdi mi var yoksa keyfinden mi..? Biraz daha anlaşılır yazarsanız belki daha net yardımı olur arkadaşların.

İşveren işçisine hakaret, galiz küfür, onur kırıcı davranış ve sözlerde bulundu ise - ki bulunmuş görünüyor- işçi tüm haklarını alarak iş akdini fesih hakkına sahiptir..

Çok pardon yaa , ben işçi ihtar çektikten sonra işveren kovaladı sandım =) Sayın seyran ın cevabını okuyunca anladım. çok pardonnnn

konuyu gayet özet anlaşılır biçimde anlattığımı düşünüyorum.ben şirketin muhasebesinde çalışıyorum dolayısıyla bugün işçin ihtarnamesi bize ulaşacak ancak işçi halen görevinin başında diyorum.işvereninde tazminat ödemeye yanaşmayacağını düşünüyorum.ihtaname geldikten sonra ben bu işçiyi halen çalıştıracakmıyım.işveren olarak nasıl bir yol izlemek gerekecek almak gereken tedbirler nedir diye soruyorum.

Ynt: İşveren Çalışanı Kovdu ama...

4857 - 24. madde açık ve net. Derhal fesih hakkı , eğer gerçekten anlattığnız gibiyse bunun çok da tartışılacak yanı yok bence. İşveren ödeme yapmazsa da dava açar faiziyle alır.

Burda önemli olan ispat yeteneğidir.
Nasıl ispat edecek çalışan? Zabıt mı var , polise şikayet mi var? Kim işçi lehine şahitlik yapacak?
Bu sorulara cevap bulmadan kestirip atmak sorunu çözmez.

nguroy ' Alıntı:
Burda önemli olan ispat yeteneğidir.
Nasıl ispat edecek çalışan? Zabıt mı var , polise şikayet mi var? Kim işçi lehine şahitlik yapacak?
Bu sorulara cevap bulmadan kestirip atmak sorunu çözmez.

Hanımefendi bize çok net bir şey söylemediği için biz de olması gereken cevabı veriyoruz , şahit varmıdır , tutanak var mıdır ; söylemezse nerden bilelim , yazsın bizde ona göre veririz cevabını biliyorsak eğer. Sonuçta biz denetleme memuru değiliz , o var mı , bu var mı diye soralım. Bizler olayın nasıl geliştiğini bilmediğimiz için tahmini yorumlar yapıyoruz.

Tamam da bana niye kızıyosunuz onu anlamadım.?? :'( :'(

nguroy ' Alıntı:
Tamam da bana niye kızıyosunuz onu anlamadım.?? :'( :'(

Benim yazdıklarımdan sonra siz öle yazınca şaşırdım da birden ::) , ne dedim de bu şekilde cevap yazıldı diye ondan yani. Siz kusuruma bakmayın , bazen ani tepkiler verebiliyorum ama çabuk yumuşarım genelde... :D ;)

:) :)

Bende biraz mizah yapayım dedim.
Sadece aklıma gelenleri düşündüklerimi yazdım.

Söylediğiniz gibi açıklık yok.

konuyu tekrar yineledim ancak;
bugün işçinin noterden 24,madde gereği fesih için tebligatı geldi.olay 14 ekimde olmuştu şu an itibariyle işçi hep işbaşı yaptı.bundan sonra işveren olarak ne yapıcaz.gel vazgeç bu istifadan işe devam et yoksa biz haklarını vermiyoruz deyince işçi yarından itibaren muhtemel işe gelmemeye başlayacak.netice mahkemeye uzayacak gibi.bundan sonra işveren hangi işlemleri yapmalı mesela Sgk ya işçinin işten çıkısını verirken hangi tarih işe son verip hangi maddeyi göstericez .

İşverenin yapacağı tek şey işçinin haklarını vererek işten çıkarmak. Yok yapmam diyorsa mahkeme sonucunu bekleyecek.