fonradar

İşveren Doğum Raporumu Teslim Almıyor

Üyelik
22 Haz 2012
Mesajlar
6
Konum
ANKARA
merhaba
36 haftalık hamileyim bugün dr um doğum iznimi başlattı ama işveren raporu teslim almıyor ne yapmam gerek
 
Almamalarının sebebi nedir acaba ?
isterseniz taratıp mail atın muhasebeden birkaç kişiye birden.
istirahatinize ayrılın.rapor ile ilgili işlem yapmak zorundalar çünkü.
sonuçta aniden ortaya çıkan bir durum değil,hamilesiniz ve ne zaman istirahate ayrılacağınız belli.
zaten SGK 'danda onlara mail gidecektir bunula ilgili.
 
Hiç sıkıntı olmaz. Eğer raporunuzu almıyorsa uyanıklık yapıp sizi devamsızlık yaptı diye işten çıkarmayı planlıyordur. Ancak işten çıkarması için öncelikle size neden devamsızlık yaptığınıza dair tebligat göndermesi gerekir. Yukarıda üstadın dediği hamileliğinizin farkında olmamaları gibi bir şey söz konusu olmayacağı için her türlü durumda siz haklı çıkarsınız. Eğer isterseniz iadeli taahhütlü olarak posta ile de gönderebilirsiniz.
 
Kadın işçilerin, doğum öncesi 8 hafta ve doğum sonrası 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta doğum izni hakları bulunmaktadır. Çoğul gebeliklerde, doğum öncesi süreye 2 hafta daha eklenmesi öngörülmektedir. Bununla birlikte, istenmesi halinde doktor raporuna dayalı olarak, doğum öncesi 3 hafta kalana dek çalışmaya devam edilmesi mümkün olmaktadır. Böylesi bir durumda doğum öncesi çalışarak geçirilen süreler, doğum sonrası kullanılan izin süresine eklenecektir.

Doğum yapan işçilerin 16 haftalık doğum izini bitiminden itibaren, istemeleri halinde kendilerine 6 aya kadar ücretsiz izin verilmesi gerekmektedir. Verilen bu ücretsiz izin süreleri çalışma süresinden sayılmayacak, yıllık ücretli izin haklarının hesabı bakımından dikkate alınmayacaktır. Çocuk 1 yaşına gelene dek günde 1,5 saat süt izni verilmektedir. Verilen bu izin süreleri işçinin çalışma süresinden sayılmaktadır.
 
Son düzenleme:
36 haftalık hamileyim bugün dr um doğum iznimi başlattı ama işveren raporu teslim almıyor ne yapmam gerek

Aklı sıra şimdi ve ilerisi açısından işveren problem çıkartmak istiyor,yapılması gereken noter den durumu belirtir bir yazı,işverene verilecek rapor belgesini de ekine koyunuz gönderiniz,sizde bu istirahatinize-izninize devam ediniz,bu dönem bittikden sonra talep etmeniz halinde altı aya kadar ücretsiz izin kullanabilirsiniz,raporu teslim almayan işveren bu ücretsiz izin dilekçenizi de kabül etmez,vermezlerse bu Yasal hakkınızı yine noter kanalıyle işvereninize iletin ama mutlaka bunları zamanında yapmaya özen gösteriniz
 
Merak etmeyiniz bu rapora asla itirazı olamaz,İş Kanunu madde 74/5 inci fıkrası gereği 6 ücretsiz izin de kullanabileceksiniz,bu izinde verilmek zorunda,işveren vermiyorum diyemez,isteğinizi dediğim gibi noter den iletiniz,kabül etmez ise iş sözleşmesini haklı nedenle fesih hakkınız var.Bu ücretsiz izin olayında zamanlamaya dikkat ediniz
 
raporlar artık elektronik ortamda işverenlere ulaşıyor.
raporu çoktan almıştır onalar amaçları sizi korkutmak,yıldırmak olabilir.
 
raporlar artık elektronik ortamda işverenlere ulaşıyor.
raporu çoktan almıştır onalar amaçları sizi korkutmak,yıldırmak olabilir.
Evet.
İşverenin elektronik ortamda kendisine ulaşan raporun kağıt üstünde düzenlenmiş halini neden almaz-kabül etmez deyip, ihtimalen teknik bir sıkıntı nedeniyle raporun işverene ulaşmamış olmasını düşünmüştüm.(bu olaya ilişkin net durumu bilmiyoruz ama sehven veya bu tür teknik sorunlarda olabiliyor, mail adresinin güncellenmemesi gibi )
 
ACaba neden raporu teslim almak istemedi işveren? Bir açıklama yaptımı size neden almadığıyla ilgili?
 
Üst