İşveren İş Yerine Almıyor.

Üyelik
7 Kas 2013
Mesajlar
3
Konum
antalya
merhaba ben Antalyada ..........otelde 3yıl 7 aydır çalışmaktayım . bizlere her yıl kış sezonunda zorla toplam 30 günlük ücretsiz izin imzalatılıyor. bu izin 3 aya yayılıyor 10 ar gün olarak. fakat ben bu yıl ücretsiz izin kullanmayı reddettim. geçmiş yıllardada kabul etmeyenler oldu yapılan işlem şu personeli güvenliğe talimat vererek kapıdan içeri aldırmıyor. ve 3 gün sonunda işe gelmedi diye iş hakkını fesh ediyorlar . yada pazarlık yapıyor 10 alacak varsa 2...3 öneriyorlar istemessen git hakkını mahkemede ara deniliyor. çünkü bu parayı iş veren gözden çıkarmış bizi oyalıyor ne kurtarırsam kar düşünüyor. ihpar tazminatını almaksa imkansız. kapıdan içeri alınmassak nasıl bir yol izleyelim. ücretsiz ile ilgili sözleşmede bi yer yok. iş veren bizi dışarı atarsa s.g.k dan nasıl işsizlik parası alabilirim. çünkü elimde hiç bir evrak olmayacak.

NOT : Lütfen şirket ismi yazmayalım.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Biraz masraflı olacak ama, işyerine noter ile birlikte gidip içeri alınmadığınız tespit ettirin.
 
Biraz masraflı olacak ama, işyerine noter ile birlikte gidip içeri alınmadığınız tespit ettirin.

biraz masraflı derken nekadar gider yaklaşık.

bölge çalışmaya gittim orası bize gel dilekçe doldur biz 15 gün içerisinde müfettiş yollayıp olayı doğrulayacağız dedi ama
ya iş yeri gelmedi gelseydi işe alırdık derse . ispatlamak şahitle bile olsa zor o zaman noter yada daha farklı ucuz bi seçenek.
düşünceniz varmı. davayı kazansak bile bu arada oluşan masrafları iş yerinden talep edebilimiyiz. sonuçta kocaman bi otel yaklaşık 600 kişi çalışıyor.
 
Alın elinize bir kamera kamerayla kayıtta iken işyerinize giriş yapmaya çalışın diyecem ama , kamerayı görünce içeri alınırsanız sonrası ne olacak??
Noter masrafı ne kadar olur? Otele en yakın bölgedeki noterliğe gidip öğrenebilirsiniz bunu ancak, memurun ofis dışı çıkış ücreti, gidiş-dönüş ulaşım gideri ..tutanağın tutulması ve işyerine gönderiminiz.

Sonrasında , işinize son verileceği %101, sonrasında mahkeme , bölge çalışmaya şikayet, ve dava sürecinin sonuçlanması, ortalama 3 yıl.
 
3 yıl .... evet mahkemeler ne kadar uzun sürüyor. bakalım bu hafta sonuna kadar bekliyoruz. su an çalışıyorum. yaptığım seyleri yazarım ileride . basına gelecek arkadaşlar için.
 
Üst