İşverenin SGK'da İşe Giriş/Çıkış Göstermesi

Üyelik
18 Eyl 2013
Mesajlar
1
Konum
Kocaeli
Bir holding bünyesinde çalışmaktaydım bana yaklaşışk 1 yıl önce holdaingin başka bir birimine geçiş yaptırdılar holdingin bir alt şirketi. geçiş işlemini holdingteki a görevi olarak sürdürdüğüm görevimi 01.11.2012 tarihi itibari ile a müdürlüğü c görevi olarak devam etmek istiyorum şeklinde. Bu şeklide bir yazı olup imazalattılar bana ve sgk giriş bildirgesi imzalattılar. çıkış bildirgesi ve hüm haklarım ile geçtiğime dair herhangi bir yazı ve tazminat vermediler. Sgk giriş bildirgesini neden imzalalttığımı sorduğumda işerinin adresi değiştiğini ve bunun için imzallatığını söyölediler. Holding istanbulda şimdiki yerim kocaelinde. işten kendi isteğim ile ayrılsam tazminat alabilirmiyim. Alamazsam herhangi bir hukuki dayanağı varmıdır dava açsam azminat almak için. işe giriş çıkış bilgisi aşağıda yazmaktadır.

stjs4.png
 
Merhabalar

Öncelikle işten kendi isteğim ile ayrılsam tazminat alabilirmiyim? sorusu artık çok eskidi 15 yıl hizmet süresi ve 3600 gün sigorta gününüz olmadan işten kendi isteğinizle ayrılırsanız ne kıdem ne ihbar tazminatı alamazsınız ayrıca işsizlik sigortası kapsamında maaşta alamazsınız.

Merak ettiğiniz diğer bir konu ise işveren sizden aldığı yazı ile işten çıkış ve girişinizi tamamen iyi niyetle başka bir adrese nakil şeklinde yapmış ve sizden bunu kanıtlayacak evrak almış herhangi bir durumda siz işten çıkar iseniz yapabileceğiniz bişey yok fakat işveren çıkartır ise ilk işyerinizdeki gününüz üzerinden size tazminat ödemek zorunda ve nakil şeklinde yaptığı için arada boşluk bırakmadığı için zaten o şekilde tazminatınızı ödeyecektir.

Saygılarımla
 
Üst