İşverenlere Yüzde 5 Genelgesi Nihayet Çıktı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan nane
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: İşverenlere Yüzde 5 Genelgesi Nihayet Çıktı

gregor samsa ' Alıntı:
Sayın metyo,

Ekim ayına ait bildirgeyi, ekim ayına ait bildirge verme döneminde iptal ederseniz ve onun yerine asıl bildirgeyi süresi içinde verirseniz ceza almazsınız.
genelgede kağıt ortamda verilecek diyor

Sayın gregor samsa ilgine teşekkürler.
Sayın pascal bahsi geçen genelge iptal ve ek bildirgelerin internet ortamında verilmesi ile ilgili olan ise şayet, orada eğer ilk asıl bildirge kağıt ortamında verilmişse ek ve iptal bildirgeleri kağıt ortamında verilecektir diye anlamıştım.

metyo ' Alıntı:
Sayın gregor samsa ilgine teşekkürler.
Sayın pascal bahsi geçen genelge iptal ve ek bildirgelerin internet ortamında verilmesi ile ilgili olan ise şayet, orada eğer ilk asıl bildirge kağıt ortamında verilmişse ek ve iptal bildirgeleri kağıt ortamında verilecektir diye anlamıştım.
Aylık prim ve hizmet belgesinin Kuruma verilmesi gereken süre içinde, muaccel sigorta
primi, işsizlik sigortası primi, idari para cezası ile bunlara ilişkin gecikme cezası ve gecikme zammı
borçları bulunmayan işverenlerin, aylık prim ve hizmet belgelerini yasal süresi içinde olmakla
birlikte, sehven 5510 sayılı Kanun türünü seçmeden Kuruma göndermiş olmaları veya müfredat
kartlarındaki hatalı kayıtların düzeltme işlemlerinin yapılması amacıyla işyerinin bağlı bulunduğu
Sosyal Güvenlik İl/Merkez Müdürlüğüne müracaat etmeden 5510 sayılı Kanun türünü seçemeden
göndermiş olmaları halinde, sözkonusu işverenler, bahse konu aylık prim ve hizmet belgelerinden
kaynaklanan sigorta primlerini yasal süresi içinde ödemiş olmaları kaydıyla, beş puanlık prim
indiriminden yararlanabileceklerdir.
Ancak, bahse konu prim indiriminden yararlanılabilmesi için, daha önce yasal süresi içinde
Kuruma verilmiş ve kanun türü seçilmeksizin düzenlenmiş aylık prim ve hizmet belgesi için iptal
nitelikte, 5510 sayılı Kanun türü seçilmek suretiyle asıl nitelikte aylık prim ve hizmet belgesi
düzenlenerek sözkonusu belgelerin işyerinin bağlı bulunduğu Sosyal Güvenlik İl/Merkez
Müdürlüğüne kağıt ortamında verilmesi gerekmektedir.

Sayın pascal;
Aşağıdaki yazıyı http://www.sgk.gov.tr den alıntıladım. Zaten ek ve iptal nitelikteki bildirgeleri internet ortamında verebiliyorken duruma özelmi kağıt ortamında verin demişler. Bir gariplik var.
EK VE İPTAL NİTELİKTEKİ AYLIK PRİM VE HİZMET BELGELERİNİN İNTERNET ORTAMINDA DÜZENLENEREK KURUMUMUZA GÖNDERİLMESİ:
A) ?e-Bildirge? uygulamasında zorunlu tutulan işverenlerce yasal süresi içerisinde Kurumumuza internet yoluyla gönderilen cari aya ait asıl nitelikteki aylık prim ve hizmet belgesi ile ilgili olarak daha sonra yine yasal süresi içerisinde aynı aya ait bu defa ek veya iptal nitelikte aylık prim ve hizmet belgesi verilmesi gerektiği takdirde, bu belgelerin de internet yoluyla Kurumumuza gönderilmesi zorunludur.

Bir ekleme daha yapmak istiyorum.Bahsettiğiniz genelge 2008-93 sayılı 13.11.2008 tarihli genelgedir.Tekrar okudum muğlak olmakla birlikte ?2008 ekim ayına ait aylık prim ve hizmet bildirgesini kasım ayında yasal süresi içinde 5510 seçmeden göndermiş ve yine yasal süresi içinde ödemiş olunması şartıyla örneğin 22.12.2008 tarihinde (bu tarih genelgede örnekte kullanılmış) iptal bildirgesi ve asıl bildirgenin kağıt ortamında verilmesi suretiyle bu indirimden faydalanabileceğini belirttiğini anlıyorum.?
Yanlış anlaşılmalara yol vermemek için tekrar ediyorum.Bahsi geçen bildirge Ekim dönemine ait olandır ve e-bildirge ile asıl,ek ve iptal bildirim süresi geçmemiştir.

Yanlış bilmiyorsam bu indirim borçları olmayan için geçerli, Valla ben borçumuzdan dolayı bana %54 indirim yok :(

arkadaşlar kanun no 5510 işaretlerseniz bildirgeleri borçsuz mükellefler için sistem %5 indirimle kabul edip tahakukunu kesiyor bu şekilde ben yolladım ve tahakuklarını aldım iyi çalışmalar