İşyeri Değişikliği

Üyelik
12 Eki 2016
Mesajlar
3
Konum
Istanbul
İşyeri Adres Değişikliği

Selamlar

Benim sorum su sekilde.

Bagcilar meydanda oturmaktayim ve isyerim ikitelli organizededir. Dolayisiyla isyerine ulasimi kendi imkanlarimla yaklasik 1 saat gibi bir zaman diliminde kolay bir sekilde karsilayabilmekteyim. Fakat isyeri adres degisikligi gundeme gelmistir ve yeni adres olarak kayabasi koyundeki fabrika adresi bildirilmistir. Calisma saatlerimiz hafta ici sabah 8 aksam 7, ctesi sabah 8 oglen 1dir. Bu calisma saatleri icerisinde 2ad 15dklik cay molasi ve yarim saatlik yemek molasi mevcut. Yani haftada 60 saatim isyerinde gecmektedir. Sgkda gorunen primimiz 1667 tldir yani asgari ucret. Asgari ucret disinda herhangi bir mesai ucreti almamakta ve 19 mayis 29 ekim gibi tatil gunlerindede tam gun calisarak herhangi bir ucret almamaktayim. Simdi belirtilen adrese gitmemiz istendiginde 11 saat is ve yaklasik 4 saat gibi gidis gelis yolum olacaktir. Toplamda 15 saat. Isyeri suan kayabasi bolgesindeki calismalari icin tum personeline servis imkani sagliyor fakat biz ters tarafta kaldigimizdan servis imkanida vermemektedir. Bunun yaninda 100 kusur lira olan yol paraminda 2 katina cikmasi ayri bir masraftir ve bunuda karsilamamaktadir. Isyerimde 2 seneyi doldurmak uzereyim. Herhangi bir is sozlesmemizde mevcut degil. Ayrilmak istemem durumunda herhangi bir hakkim bulunurmu? (ihbar, kidem ve gecmise yonelik diger fazla mesai calismalarim)

Cevaplayan yorumlayanlar icin simdiden tesekkurler...
 
Son düzenleme:
İşverenin konu ile ilgili size bir bildirimi oldu mu ?
Bildirim olduysa bunu kabul etmediğinize dair nedenlerinizle birlikte işverene noter aracılığıyla sözleşmenizi haklı nedenle feshettiğinize dair bir yazı gönderin.
İhbar sürelerini alamazsınız fakat kıdem ve kalan diğer yıllık izin sürelerini alabilirsiniz.
Tabi tüm bu işlemleri yaparken hukuki danışmandan yardım almanız gerekecektir.
 
Bildirim sadece sozlu oldu. Ve nasil geliceksiniz gibi sacma bir soru var ortada. Baskada birsey yok.
 
İşveren bildirimi yazılı yaptığında, yazılı olarak 6 gün içinde bu değişimi kabul ettiğinizi bildirmezseniz veya belirtilen tarihte belirtilen yeni adreste işe başlamayıp, aynı tarihte noter kanalıyla göndereceğiniz bir ihtar ile belirtilen yeni adresin uzaklığının yarattığı çalışma şartlarında esaslı değişiklik nedeniyle yolda geçen sürelerin aşırı uzaması ve ulaşım masraflarının aşırı artması nedeniyle sözleşmeyi iş kanunu madde 22 ye göre fesih hakkınızın doğduğunu, bu sebeple sözleşmenizi feshettiğinizi , (eğer 1 yıldan uzun çalışma süreniz varsa o işyerinde) kıdem tazminatı ve kullanılmamış izin günlerine ait ücretlerinizin örneğin 7 gün içinde xxx banka hesabına ödenmesi gerektiğini bildirin.
Fazla çalışma ücretleri için , çalışma sürelerinizi ve karşılığında ücret ödenmediğini bordrolarla-kayıtlarla ıspatlayabiliyorsanız onları da talep edebilirsiniz elbette
 

Benzer konular

Üst