İşyeri Devri Kıdem Alacağı

Üyelik
11 May 2007
Mesajlar
62
Konum
izmir
Merhaba arkadaşlar
ben 2005 beri bir firmada sigortalı olarak çalışıyorum.Firma 2013/3 tasfiyeye girdi .Başkası üzerine ltd.şti. kurdular.Benim sigorta girişimi oraya yapmamı istediler.Oraya yapsam firma farklı ortaklar farklı olduğu için tüm haklarım gitmiş oluyor.Yeni firmadan nasıl bir yazı belge almam gerekiyorki tüm hakkarımın oraya devrolması için.

şimdiden teşekkür ediyorum iyi çalışmalar...
 
onlardan hakların kaybolmayıp
yeni şirkete devrolduğuna dair kaşeli ve imzalı bir yazı al
imzalarda ortaklardan birine ait olsun
kabul etmezlerse zaman kaybetmeden alo 170 i ara
 
Bu işlemin (yani iş akdi devri)nin üçlü mutabakata dayalı/devreden-devralan-devrolunan)noterden yapılması daha uygun olacaktır.
 
Başlıkta '' işyeri devri'' demişsiniz, soruda tasfiye diye belirtmişsiniz.
Tasfiye kapanış değilmidir?
Kapanışla birlikte haklarınızın ödenmesi gerekir , veya tüm haklarınızla birlikte yeni şirkete geçiş yapabilirsiniz elbette, yukarıda arkadaşların belirttiği şekilde bir protokol ile de bu haklarınızın korunması sağlanmış olur.

Ancak başlıkta belirttiğiniz gibi olay bir kapanış ve sonrasında başka bir firmaya geçiş değil de, işyerinin devri şeklinde ise,
işyeri devri sözleşmenizin feshini gerektirecek bir sebep olmadığından kıdem tazminatı hakkı da doğmaz herhangi bir protokol vs ye de ihtiyaç yoktur devir durumunda.
 
sayın keremcem bey eski firma tasfiyede kapanıyor yani ama ödeme gibi bir konusu yok.Oyüzden yeni firmaya giriş yapıldı fakat henüz evraklar imzalanmadı :((
 

Benzer konular

Üst