fonradar

İşyeri Hekiminde Gün

accounter

Katkı Sunan Üye
Üyelik
7 Tem 2005
Mesajlar
204
Konum
İstanbul
Arkadaşlar İşyeri hekimliği uygulaması yapan arkadaşlara bir sorum var. 120 işçi çalıştıran bir işyerinde tabibler odasının yayınladığı asgari tarifeye göre 1564,20 YTL net ücret ödenmesi gerekiyor..

http://www.istabip.org.tr/isyeri/isyeri2008.html

bunu direkt olarak böyle algılayıp SSK bildirgesini vermek mi gerekir.yoksa farklı bir hesaplama methodu varmı.aynı çizelgedeki birimden kasıt nedir.Saat midir? ,o kadar işçi için verilmesi gereken asgari hizmet saatimidir? pek anlaşılır değil..
Bir ikincisi hizmet sözleşmesinde bir işçi için verilecek hizmet 15 dakikadan az olamaz diye bir ibare var,şimdi işyeri hekiminin bildirgesini kaç gün üzerinden vermemiz gerekir 110 işçi için..Tabibler odası 30 gün üzerinden verin demiş.Ama hekim 30 gün işyerinde değilki 8 gün işyerinde duruyor fiili olarak..sözleşmeye göre ise fiili olarak durduğu kadar bile durma zorunluluğu yok..Ayrıca burda belirtilen ücretlerle 8 gün üzerinden verirsem bildirgeyi günlük ssk tavanının üstüne çıkıyor..

Çok alengirli bi iş..uygulamayı yapan arkadaşlardan görüş bildirirlerse sevinirim.Siz uygulamayı nasıl yapıyorsunuz..
yani pirim hizmet bildirgenizi kaç gün üzerinden veriyor ve PEK tutarınızı nasıl hesaplıyorsunuz..Birde yine konu hakkında Poliklinik İcmal Cetveli hakkında bilginiz varmı ben bir bilgi bulamadım..
 
Ynt: İşyeri Hekiminde Gün

bizim işyeri hekimimiz kendi şirketinde Bağ-Kur primi ödediği için ücretinden sadece GV ve DV kesiyoruz.

makul olan fiili güne göre bildirmektir kanaatindeyim.
 
Üst