İşyeri Kirası Ceza

Üyelik
4 Tem 2014
Mesajlar
5
Konum
izmir
Selam arkadaşlar. 3 yıldır işlettiğimiz işyerimize şikayet üzerine gelen memurlar kiranın bankaya deüil de elden ödendiğini tutanaklamışlar ve gitmişlerdi. 6 ay sonra 213 Sayılı V.U.K mükerrer 355/1-1 maddesi gereğince diyerek 3 yıl için toplam 22.900 TL para cezası geldi.
Şimdi ne yapmamız lazım. Muhasebeci 1 ay içinde yatırırsak 15.000 lira yatırırız diyor, dükkan sahibine sorarsam o da avukata ver diyor. Muhasebeci de avukata verirsen indirim hakkın da gider mahkemeyi de kaybeder bir de avukat masrafı yaparsın diyor. Son olarak bazıları da bugün yarın çıkacak olan aftan yararlanırsın diyor ama sanırım bu af bunu kapsamıyor. Ne yapmalıyım, acil yardım lütfen.
 
Öncelikle Sunu belirteyim Mülk Sahibinede ceza gelmesi gerekiyor büyük ihtimallede gelecektir
Gelelim yasal haklanınıza İhbarname aşamasında olduğu için çıkacak aftan yararlanamayacaksınız. zaten cezalar şu an yasadan çıkarıldı mecliste ne olur bilmem.1 mayıs itibari ile tahakkuk etmiş borçlar affa girecek

cezalara karşı 30 gün içinde 3 yolunuz var 1- indirimli ödeme 2-mahkemeye verme 3-uzlasma

özel usülsüzlük olduğu için uzlasma hakkınız yok. ya indirimli ödemeyi sececeksiniz ya da mahkeme yolunu. Tutanak şekil sartlarını sağlıyor ise mahkemeyi kaybetme sansinız yüksek. 22900 tl sizin için yüksek bir meblağ değil ise ben olsam mahkeme yolunu secerim. Ama yok kardesim meblağ yüksek ben 15 bın ödeyeyim kurtulayım derseniz indirimli ödemeyi secersiniz. 30 gün ü kacırmayın da
 
Evet işyeri sahibine de ceza gelmiş zaten, o ben mahkemeye verdim sen de ver dedi bana. Peki mahkemeye verince 15.ooo lira olarak ödeme şansımı da kaybeder miyim?
 
Maalesef işyeri kiraları yasa gereği banka ve ptt aracılığı ile ödenmek zorunda yasa koyucu böyle isteyerek eksik gösterenleri utandırmak istiyor olmalı ama eksik bildirip bir kısmını açıktan alan zaten alıyor.Sizin açınızdan yasaya uymamak tesbit edilmiş ödeme hiç olmasa borçlu olsa idiniz problem yoktu ödeme yoksa bankadan yatma usulüde doğmaz
mal sahibi elden aldım dedi ise siz de elden ödedim deyim tutanağı imzaladı iseniz kıvıracak bir şey kalmıyor gibi.Hayret idare böyle işleri takip ediyormuş ilk defa duydum aslında kiracıları bankadan yatırın diye uyarıyoruz ama nedense önemsemiyorlar üşeniyorlar bazı bankalar 5 tl para alıyor ondan da kaçıyorlar şikayet olması büyük şansızlık geçmiş olsun.
 
Dava açarsak da kazanma imkanı yok mu acaba, en azından bir indirim veya taksit olayı? 23.000 lira çok fazla değil mi? Bir de dava açarsak erken ödeme indirim olayı da mı kaçıyor? Mesela hiç ödeyemedik desek, onlar benim elden ödediğimi nasıl ispat edecekler?
 
Son düzenleme:
Son bir soru, bu cezayı indirimli yatırmak istersem kredi kartı ile ödeme imkanı var mı? Sanırım 17.000 civarı tutuyor ve bunu taksit de yapmıyorlar.
 
Yapılacak bir şey varsa işyeri meslek mensubu yapacaktır size daha önce bankadan ödeneceği hatırlatılmıştır ihmal edilmiş efelik yapılmış şikayet edlmeside büyük şansızlık defterinize gider yazıldı ise hesaben ödenmiş sayılıyor gider yazılmasa kar çok çıkacak bu defada vergi fazla diye fevaren edersiniz eh yasayada uyulmamış idareye başka seçenek bırakmamışsınız mecburen kesilmiştir.Hadi bir ay elden verdin paçayı kurtarmak için mal sahibi gidip kiracı adına kendi hesabına yatırması lazımdı 2 taraflı ihmal var bunu ne için böyle yaptığınınızın cevabını özeleştiri yaparak en iyi siz verebilirsiniz veya yakından tanıyan birisi anlatabilir olaylara bakış açınız önemlidir.Mahkemeye verirseniz kiralarda ödeme olmuşsa ifadeler ödeme var yönünde ise muhtasarla beyan edlmişse defterlerinize gider yazılmışsa savunacak bir şeyiniz kalmamış mahkemeyi kaybedersiniz büyük rakamı ödersiniz.Bir ay için indirimli ödemek isterseniz idareye uyuzmazlığı sürdürmeyeceğim diye imza veriyorsunuz size indirim yapılıyor.Çaresi işyerinin işlerini yapan meslek mensubundadır idare vergi payı ile işletmelerin ortağıdır bunu hazmetmek mevzuaata uymak lazım mevzuaata uymayan efe müşteriler bizim içinde çalışması zor müşterilerdir işlerini yapmakta zorlanırız her zaman yasalara uymayan müşteri ceza getirecek demektir fırsat bulursak istifa ederiz .İşlerinizi yapan meslek mensubu kiraların bankadan ödemek zorundasınız yoksa cezası var diye hatırlatmıştır bundan sonra sizin gibi efe müşterilere yazılı tebligat yapacağız galiba yoksa ihale bize kalabilir.Geçmiş olsun.
 
Son düzenleme:
30 gün içinde indirimli ödeyebilirsin. basvuru 30 gün vade 1 ay yani toplamda 2 ay vaktin oluyor tebliğden itibaren. vade sonunda ödemezsen indirim silinir miktar ilk haline gelir. taksit olayı ödemezsen icra takip servisiyle konusarak yapılabılır
 
Üst