fonradar

İşyeri Naklinde İşe Giriş-çıkışlar

URUM79

Fenomen Üye
Üyelik
11 Mar 2014
Mesajlar
1,736
Konum
İSTANBUL
Merhaba, Eski SGK ünitesinden Yeni SGK ünitesine (aynı il) işyeri nakli 25/11/2014 tarihinde gerçekleşti.
Bu tarih öncesi sürelere ilişkin hizmetleri eski şifre ile , bu tarih sonrası hizmetleri yeni aldığım şifre ile yeni ünitede bildireceğim. Gün kaybı olmadanda işçi giriş-çıkışlarını yapacağım. Benim sorum:
- Geriye dönük giriş-çıkışlarda (nakilden dolayı) ipc kesilirmi. Çıkışlarda sorun yok 10 günlük süreden dolayı ama işe girişlerde geçmişe dönük olacağından.
- Nakil sonrası bir personeli 28/11/2014 tarihinde eski ünitede işe girişini yaptım. Bu sorunu nasıl halledebilirim.

Şimdiden Teşekkürler.
 
Çıkışları (16) nakil kodu ile yaparsanız,10 günlük süreden sonra çıkış yapılsa bile İPC olmaz.

Sistem 28/11/2014 tarihli girişe İPC kesmemişse bir sorun yok demektir. Bildiğim kadarıyla işyeri tescillerinde geçmişe yönelik 1 ay içerisinde herhangi bir tarihe giriş yapılabiliyor.

İşyeri bildirgesinde çalışan sayısını fazla göstermişseniz; aynı kişiyi 25/11/2014 olarak tekrar giriş yaparsanız bir problem olmaz;ayrıca bir dilekçe ile de durumu bildirirseniz çok daha iyi olur bence.
 
Cevabınız için teşekkürler.
Bende dedikleriniz gibi yaptım. Personelleri 16 kodu ile çıkış yapıp girişlerinide arada boşluk olmadan istisnai durumdan nakli seçerek yaptım. Ayın 28 de girişi yapılan personelide yine 28 de yeni üniteye tekrardan giriş yaptım ve bir dilekçe ile sgk vererek nakil olan üniteden ssk girişinin iptalini istedim.
 
Merhaba,

28.05.2017 tarihi itibari ile adres değişikliği yaptık. SGK'ya başvuruyu 20 gün sonra yaptık. Farklı bir ASGM'ye nakil olduğumuzdan 28.06.2017 tarihi itibari ile de yeni e-bildirge şifrelerini aldık.

Normalde işçilerin giriş çıkışlarını 28.05.2017 tarihinde yapmamız lazım ama SGK bildirgesini verdik. O tarihe giriş-çıkış yapsam olmaz.

Ne yapmamız gerekir?
 
adres değişikliğinde il/ilçe kodu hariç değişiklik olmaması gerek. Bu durumda çıkış/giriş yapmanız da gerekmez. Hatta giriş çıkış yaparsanız %5 hariç teşvikleri de kaybedersiniz.
 
SGK ile görüştüm 28 mayıs 2017 tarihine nakil giriş / çıkış yapacaksınız dedi. Eski SGK'dan 30 gün vermiş olduğunuz bildirgeyi iptal edip, 27 günlük vereceksiniz, kalan günler için buraya ek bildirge vereceksiniz dediler. Bunun sonucu oluşacak cezaları biz tutanakla kaldıracağız siz sadece teşviklerden yararlanamayacaksınız dediler.

Başka bir şef ile görüştüm bildirgeleri düzeltmene gerek yok hazirandan itibaren buradan ver dedi. :) herkes kafasına göre bir şey söylüyor.
 
Üst