işyeri teslim ve işe başlama aynı olan bir ihalede işçi çalı

Üyelik
30 May 2005
Mesajlar
18
işyeri teslimi ve işe başlama tarihi aynı olan bir ihaleli işte 10 işçi 1 işçi aynı gün işe girişini yaptık yalnız diger 9 işçi 5 gün sonra çalışmaya başladı bu durumda bir cezalı durum oluşurmu ayrıca iadeli taahhütlü olarak ssk gönderiyoruz eğer ssk işe başlama tarihi olarak kabul ederse bu 9 kişinin her birisine asgari ücretin bir katımı ceza uygular
 
!!!

Kurumu verilen işyeri bildirgesinde ki çalıştırılacak işçi sayısı kısmına yazmış olduğunuz işçileri 30 gün içersinde kuruma verebilirsiniz. Daha sonra ilave olarak işyerine dahil edilen işçilerin işe giriş bildirgelerini bir gün önceden elden veya iadeli taahhütlü posta ile gönderilmesi gerekir.
sorunuzdan anladığım kadarı ile işyeri bildirgesine yazmış olduğunuz 10 işçiden 9 işçiyi 5 gün sonra işe başlatmışsınız. Kuruma beyan etmiş olduğunuz işçiler işbaşı yapmamış bile olsa aynı gün çıkışı yapılarak 1 günlük hizmeti aylık prim ve hizmet bildirgesine dahil etmeniz gerekirdi.
 
merhabalar,

Yer teslim tarihi itibari ile ilk işe girişin kaç kişi ile yapıldığının çok bir önemi yoktur.Veya daha sonra işyerine kaç kişinin dahil olmasıda bir problem yaratmaz. Söz konusu durum yani Hayatın olağan akışı ile 506 sayılı yasa ile çelişki yaratmamaktadır..

Selamlar..
 
Üst