İşyeri Yönetmenliği

halilcan-28

Katkı Sunan Üye
Üyelik
14 Haz 2005
Mesajlar
325
Dostlar Merhaba,

İşyeri Yönetmenliğinde, "çalışanların, işe gidip gelmeleri kurumca sağlanır (servis) " denilmektedir. Ancak iş yerine komşu olan bir çalışan, söz konusu yönetmenlik çerçevesinde, kendisinin yol durumda yol ücretini hak ettiğini iddaa etmekte.. İşveren de; olayın özünün önem arzettiğini, işyerine yakınlığı nedeniyle hakketmediğini söylüyor..... yorum ve düşüncelerinizi beklerim.... kolay gelsin
 
Re: İşyeri Yönetmenliği Çerçevesinde Bir Soru

yönetmeliği bir bütün olarak olarak incelenmesi gerektiği kanısındayım. çünkü parçalar bütünden farklı sonuçlar doğurabilir. yazdığınız kısmı "çalışanların, işe gidip gelmeleri kurumca sağlanır (servis)" değerlendirecek olyrsak bu işverenin işçiye sağlamış olduğu bir imkandır. çalışan bu imkandan yararlanmak istiyorsa servis güzergahında bir noktadan yararlanması gerektiği kanısındayım. çünkü servisler belirli bir güzergahta hareket eder ve belirli noktada çalışanları toplarlar. çalışan servisin durduğu noktada beklerse onu alın. birde olayı tersten düşünelim işveren bütün personeli servisle gitmesini zorunlu kılıp binmeyenlerdende kesinti yapması gerekir ozaman .
 
Re: İşyeri Yönetmenliği Çerçevesinde Bir Soru

Merhaba,

Bu tip konuların sadece tartışmaları yapılır. İşyeri yönetmeliğinize ek bir yönetmelik çıkarın ve bu konuyu düzeltin bence.

Aslında hakkı olmayan bir intifayı talep etmek suçtur.

Kolay gelsin.
 
Üst