fonradar

İşyerim Yine Vergi Kesti !

Üyelik
10 Ara 2016
Mesajlar
0
Konum
adana
maasların 1.300 ün altına düsmemesi icin cıkan kanuna ragmen işyerim maasımdan 97 tl vergi kesmiş. maasım 1.203 tl olarak yattı. buna itiraz ettim. fakat aldıgım cevap alamadım. bilgi işlemcimizden. bunu nasıl olurda böyle yaparlar. işçi mahkemesine basvursam tazminat alabilirmiyim. neden kanun olmasına ragmen hakkımız yemeye devam ediyorlar ? ve üstelik adanada cok büyük bir bir kurulus bunu yapan. ve bu olaydan 1 hafta oncede iş kur dan elime şirketimin bazi odemelerimi yapmadıgına dair mektup geldi. ulusal bayramlarda saat olarak ücretimi odemişler. ve 3 gün den az olan rapor parasını işverenin odemesi gerekirken odemediklerini belirtmişler. işci mahkemesine 30 gün icinde basvurun diyede belirtmiş işkur. bu konular hakkında basvursam ne kadar tazminat alırım ?
 
-ücretin 1.300 altına düşmesi,diğer mevzuattan(vergi dilimi artışı)kaynaklanıyor,
-aradaki farkın giderilmesine ilişkin çalışmaların olduğu ifade edilmişti,sonuç ne oldu bilmiyorum.
-brüt asgari ücret üzerinden değil de,net asgari ücret(1.300,99 tl)den yapılan anlaşmalara/sözleşmelere istinaden, bu kapsamda kilerden kesinti yapılamaz,bu noktada sözleşme hükmünün ne şekilde olduğunun önem arzettiği düşüncesindeyim.
-1-2 günlük raporları işveren ödemek zorunda değil,daha önce ödeniyor ve ödeneceğine dair sözleşmede hüküm var ise bu defa kesemez.
-bayram ve genel tatil günlerinde yapılan çalışmaların karşılığı,sözleşmede ayrık hüküm yok ise iş kanunu madde 47 ye göre ödenir.
 
[FONT=&quot]İlave Asgari Geçim İndirimi Uygulaması[/FONT]

İlave Asgari Geçim İndirimi Uygulaması (1300,99 TL.nin altına düşen ücretler için) GVK 294 tebliği okuyunuz.
 
Üst