İşyerinde yapılan hile ne yapmam gerekiyor?

selam
ben 6 yıldır önemli bir firma da çalışmaktayım görevim süper marketleri gezip ürünlerimizle ilgilenmek.ulusal bir firma olduğumuz için tayin imkanımız da vardı bende eşimin işi sebebbiyle ankaraya tayin istedim şirket içi görüşmelerimiz şirket hattından yapıldığı için tayin isteğimi ankaradan yetkili kişi telefonda onayladı onunla görüşmelerimizde çocuğum olduğu için ve ankarayı hiç bilmediğim için evime yakın bir markete verilmemi talep ettim kabul ettiler.5nisan da başlamamı istediler 2 nisan da aradım bakacağım mağzamı öğrenmek için bana evime tek otobüsle gideceğim yakın bi mağzaya gideceğimi söylediler.işe başlıycağım gün şirkete gittim en başından beri görüştüğüm bayan benim kadrom dolu evine yakın mağza da sıkıntılı 3 aydır elemanımız gitmiyor oraya o yüzden gaziosmanpaşa da çalışacaksın dedi oraya ben 3 araçla gidiyorum çok uzak ve bu duruma itiraz ettiğimde şirket sen yanlış anlamışsın en başından beri gaziosmanpaşada çalıştırılmak için getirtildin buraya diyorlar evime yakın olan mağzada elemanlarımız kovulmuş git kendini aldırabiliyorsan aldır o mağzaya diyor .bu görüşmelerin hepsi şirket hattından oldu bu durumda tazminat hakkım doğuyor mu

Ynt: İşyerinde yapılan hile ne olur cevapp bekliyorum:(

Sayın formdaşım

Yukarıdaki paragraftan alıntılar yaparak konuya açıklık getirmeye çalışayım.

**eşimin işi sebebbiyle ankaraya tayin istedim

Eğer bu isteğiniz yazılı ise maalesef tazminat hakkınız doğmaz.Aslında İl değiştirmelerde Firma size teklif eder siz başka bir ilde çalışmak istemezseniz tazminatınızı alarak işten ayrılabilirdiniz.Telefon kayıtlarından bir şey çıkmaz siz tayin istemişsiniz yetkili onaylamış.İl Ankara dolaysıyla İşverene ispat etmek daha kolay...Eğer siz Ankara'yı Talep ettiğiniz halde başka bir il olsaydı o zaman tazminat hakkınız yine olurdu

Ynt: İşyerinde yapılan hile ne olur cevapp bekliyorum:(

Sn.Denizsu04
-Sözleşme hükümleri Ö N E M L İ...
-Bu olayda aldatıldığınızı,yanlış bilgilndirirldiğinizi düşünüyor olamalısınız
-öncelikle sabırlı olmanızı,aceleci davranmamanızı istirham ederim(elbette haklılık payınız var)
-sözleşmenizde "tayin hakkınız"var(mış)bu nedenle bu hak size kullandırılmış,ancak ne var ki istediğiniz,önceden görüşmüş olduğunuz üzre,size uygun yer(işyeri-market)değil de, 3 araç ile gidebileceğiniz işyerine tayin olunmuşşsunuz.Bu noktada sözleşmede işcinin tayin olması-edilmesi halinde, en yakın market işyerinde çalışır/çalıştırılır şeklinde hüküm var ise bunu uyulur,şimdilik bazı sebeblerle bir engel sözkonusu ise, en yakın zamanda ulaşım olarak size yakın yerdeki işyerinde çalışmanız sağlanır,bu hüküm yok ise sadece bu sebeb(yani size göre en yakın yer uygun olduğu halde en uzak yere verilmiş olmanız durumu)başlangıçta size "haklı neden"le fesih hakkı vermez,zira sözleşmede "en yakın market-işyeri"ne verilir ifadesi olsa dahi, şimdilik o işyerinden kaynaklanan bazı geçerli,makul,anlaşılır sebebler sözkonusu olabilir !(size göre yok olabilir)bu nedenle acele edip yanlış karar vermeyiniz.
AYRICA görüştüğünüz yetkili, dava konusu olması halinde,işveren vekili olsa da ,aranızda geçen görüşmeler yazılı değil,sözlü ispatı da zor,diğer tarafdan kısmen yanlış anlama-anlaşılma durumuda var,karşı tarafında savunabileceği yönlerde olabilir.
Sonuç itibariyle,evinize yakın yerde çalışmakta iken,burayada yakın yer varken, sizi 3 araçla ulaşılabilecek noktaya göndermiş olsalardı,bu konuya ait SÖZLEŞME HÜKÜMLERİNİ de dikkate alarak belki haklı olabileceğinizi düşünebilirdik.Bu olayda sözleşme hükümleri ÇOOK önemli,sabırlı olmanızı tavsiye ederim.

Ynt: İşyerinde yapılan hile ne yapmam gerekiyor?

cevaplarınız için çok teşekkür ederim çok karışık bu durumla karşı karşıyayım

DENİZSU04 ' Alıntı:
cevaplarınız için çok teşekkür ederim çok karışık bu durumla karşı karşıyayım
Sn.denizsu04
Bu konuda tarafınıza haksızlık yapıldığını düşünüyorsunuz(gerçekten haklıda olabilirsiniz)ancak, bu ve benzeri konular hukuk dairesi içinde,kanun,yönetmelik,ilgisi gereği ilgili mevzuat,sözleşme ve eki niteliğindeki kaynaklar(personel yönetmeliği,genelge,yazılı talimat,yazılı olmasada diğer fiili işyeri uygulamaları)çerçevesinde incelenir ve sonuçlanır.
Aslında çok karmaşık olmayan bir durum içindesiniz,empati kurarak söylüyorum sabırlı olunuz,muhtemel dirki, uygun zamanda sizi yakın yere alacaklardır.

aslında çok net anlattım şirkete ankarayı hiç bilmiyorum 3 araçlık mesafe çocuğu alıp bırakmam hepsi çok sıkıntı yaratıyor bunun pazarlığını yöneticimle yapıp geldim buraya geldikten sonra ters köşeye yatırdılar resmen mesela bana vaad ettiği mağza 3 aydır eleman almıyormuş, git kendini aldırabiliyorsan ikna et aldır diyor şuan boşluk yok diyor ozaman benim tayin talebime neden olumlu sonuç verdiler çok iyiniyetli görmüyorum ben bu olayı

DENİZSU04 ' Alıntı:
aslında çok net anlattım şirkete ankarayı hiç bilmiyorum 3 araçlık mesafe çocuğu alıp bırakmam hepsi çok sıkıntı yaratıyor bunun pazarlığını yöneticimle yapıp geldim buraya geldikten sonra ters köşeye yatırdılar resmen mesela bana vaad ettiği mağza 3 aydır eleman almıyormuş, git kendini aldırabiliyorsan ikna et aldır diyor şuan boşluk yok diyor ozaman benim tayin talebime neden olumlu sonuç verdiler çok iyiniyetli görmüyorum ben bu olayı
Baştan konuşulduğunda,yetkili bu durumu(sözkonusu mağaza da boşluk olup-olmadığını)biliyor olması gerekirdi ve sizi "böyle bir mağaza var ancak kadrosu dolu,şimdilik oraya olmaz ama daha sonra olabilir"şeklinde bilgilendirmesi gerekirdi,artık böyle olmadığına göre bu noktadan sonra bu durum üzerinde fazlaca durmaya gerek yok,bundan sonraki süreçlerde duyarlı olmanızda fayda var,ayrıca sözleşme hükümlerini öğreniniz yada fotokopisini temin ediniz ki şüpheniz var ise önceden ne yapmanız gerektiğini öğrenmiş olursunuz iyi günler dilerim