Merhabalar , 3.5 senedir günde 12 saat gece/gündüz ayda 8 gün izinle çalıştığım iş yerinde ; haziran temmuz ağustos ayları dışında son 1.5 senedir maaşlarımızı 10 ila 25 gün gecikmeli olarak alıyoruz.Artık alışkanlık haline geldi.Sözleşmemde herhangi bir tarih belirtilmemiştir.Geçen ay 20 gün gecikmeli maaş aldığımızda kiram,faturalarım,kredi taksitlerim ve kredi kartı gibi ödemelerim aksadı.Bu ay içinde de aynı şey olacağı söylendi.Bende 03.03.2012 tarihinde iş yerine gittim fakat sıkınıtlarım yünden işime kendimi veremediğim için, ve odaklanamadığım için arkadaşlarla konuşup iş yerimden 1 saat sonra ayrıldım.Benim yapmış olduğum hata müdüre veya direktöre haber vermemek oldu . Konuyla ilgili olarak ertesi gün bana şirkete hiç gelmediğim söylendi.Bende direktöre telefon ederek geldiğimi ama erken ayrıldığımı belirttim. 06.03.2012 tarihinde bana "yalan beyanda" bulunduğuma dair bir savunma yazdırıldı.İşe gelmediğim için değil "yalan beyanda" bulunduğum için doldurtuldu ama ben ofise gittiğim için savunmada da itiraz ederek yalan beyanda bulunmadığımı belirttim.Direktör bey nerden duymuş bilemiyorum ama 3-4 gündür hala yalan söylediğimi iş arkadaşlarıma soruyor ve galiba beni işten çıkartmak için bahane arıyor.Şimdi ben zan altında kaldığım için ve maaşlarımızı hala alamadığımız için işten ayrılmak istiyorum ama tazminatımıda bırakmak istemiyorum.Bunun dışında sözleşmede haftada 45 saat çalışılacağını ve fazla mesai ile en fazla 11 saat çalışalabileceği gibi bir ibare var.Fazla mesaide yapmak istemiyorum ama mecburen çalıştırıyorlar,personel yeterli değil.Bekar olduğum için ağırlıklı olarak gece vardiyasında çalışıyorum.
Şimdi tazmianat alarak şirketten ayrılabilirmiyim ve bu bana tutturdukları savunmanın işlevi nedir?Yardımcı olursanız sevinirim.
Şimdi tazmianat alarak şirketten ayrılabilirmiyim ve bu bana tutturdukları savunmanın işlevi nedir?Yardımcı olursanız sevinirim.