İthalat İşlemi

aday

Katkı Sunan Üye
Üyelik
15 Nis 2006
Mesajlar
601
Konum
istanbul
ithalat için önden peşinat yatırmıştık swift önemliymiş aldık.Bu işlerde acemiyim sırasıyla yapılması gereken işlemler nelerdir acaba google da hangi sayfaya girersem net bilgi alabilirim.Bize telefon geldi mallar gümrükdeymiş.Gümrükcü bankaya evrak mı yollayacak bankaya ecraklar gelincemi diğer borcu ödeyim hesabı kapatacağız malı gümrükden nasıl çekeceğiz kime ne tür evraklar verilecek çok kısaca malın siparişi ve ödemesinden itibaren işlemler hangi sırayla nasıl yapılıyor çok teşekkürler.
 
Ynt: İthalat İşlemi

Sayın Aday;
Çok detay var.Hangisinden başlasam.Öncelikle Gümrük Müşaviriniz olması lazım.O sizi yönlendirecektir.
Peşin transfer yapmışsanız swifti almanız yetmiyor.Gümrük sizden transfer bildirim yazısı isteyecektir.Onu bankadan temin ediniz.
Mala ait fatura ve mal fob gelmişse navlun faturası sigorta poliçesi cif gelmişse sadece mala ait fatura c$f gelmişsa mal faturası ve sigorta poliçesi ve bunlara ait ödeme vesikalarını Gümrüğe ibraz etmeniz gerekir.Açılacak beyannameye istinadende çıkan gümrük vergilerini ve kdv yi gümrük hesabına yatırmanız gerekir.
Atladığım şeyler olmuş olabilir.En başa dönerek diyorumki gümrük müşaviriniz olması lazım.Onunla temas kurunuz.
Çünkü ben çok yüzeysel anlattım.
Bu arada mal eğer peşin alınmışsa zaten siz kalan bakiyeyi yurtdışı firmaya ödemezseniz zaten malı millileştiremezsiniz.Dolayısıyla evet kalan bakiyeyi ödemeniz lazım.
 
Üst