İthalatda Ödenen Kdv

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan URUM79
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba, konu üzerinden ithalat müşterim adına ivedi şekilde kdv beyannamesini vereceğim. İthalat da ödediğimiz kdv tutarını indirime konu edeceğim. Konu hakkında mevzuat ve makale okumama rağmen tereddüt yaşıyorum. Özet ile yardımcı olurmusunuz.

Kararnameden anladığım kadarıyla bahsedilen kısıtlama normal ithalatlar için değil. Gözetim uygulamasına tabi olarak mal bedeline ilave edilen tutarlar için ödenen kdvyi kapsıyor. Bazı ürünler için atıyorum kilogramı 3 usdden aşağı beyan edilemez. Sizin ithal ettiğiniz malın kıymeti 1usd ise fazladan beyan edilen 2 usd ye ait vergi indirim konusu yapılamaz.

Merhaba, mükellefin ithalat beyanında gözetim farkı sözkonusu. Gözetim farkında oluşan tutar ithalatın maliyetine eklenip kdv indirim konusu yapılmamıştır. Kdv beyanı onayında "İndirimler tablosunda yer alan 110-İthalde Ödenen KDV bölümüne yazdığınız tutar kayıtlarımızla uyuşmamaktadır. Olması gereken tutar ............dir." Uyarısı almaktayız. Uyarıyı dikkate almadan onaylamalımıyız.? Yoksa beyan üzerinde gözetim farkını gösterebileceğim alan varmıdır.?

Merhaba, mükellefin ithalat beyanında gözetim farkı sözkonusu. Gözetim farkında oluşan tutar ithalatın maliyetine eklenip kdv indirim konusu yapılmamıştır. Kdv beyanı onayında "İndirimler tablosunda yer alan 110-İthalde Ödenen KDV bölümüne yazdığınız tutar kayıtlarımızla uyuşmamaktadır. Olması gereken tutar ............dir." Uyarısı almaktayız. Uyarıyı dikkate almadan onaylamalımıyız.? Yoksa beyan üzerinde gözetim farkını gösterebileceğim alan varmıdır.?
Evet bana da aynı uyarıyı verdi.Ben onayladım bu şekilde sıkıntı olmadı