İthalatta Ödenen KDV ve KKDF

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan NEŞE79
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

NEŞE79

Katkı Sunan Üye
Arkadaşlar mrh...
Biz ithalatta bir kdv ve kkdf ödüyoruz.Aynı zamanda ihraçatta yapıyoruz.İthalatta kdv veya kkdf ödememe durumları diye birşey var mıdır acaba...?Yani ihraçat yapıyoruz bu durumda kdv tahsil etmiyoruz ama aynı zamada da devreden kdv hiç çıkmıyor hep ödenecek kdv çıkıyor.Sanıyorum devreden çıksa bu durumda kdv iade için başvurabiliriz...Ödeme çıktığı için zaman yüklenim liste veya birşey düzenlememe gerek yok.Fakat ayrı bir tebliğ veya mevzuat mı var acaba..Çünkü firma sahibine bu ithalatları yaparken kdv ve kkdf ödememe hakkımızın olduğunu söylemişler ihraçat yaptığımız için.Belirttiğim durumdan ayrı bir mevzuat filan mı var acaba bilmediğim diye merak ettim.Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim

Ynt: ithalatta ödenen kdv ve kkdf

sanırım vadeli ithalat işlemlerinde kkdf alıyor değişmediyse :(
diğer taraftan ihraacattan dolayı kdv iadesi almıyormusunuz ?

6.3. Tablo III

6.3.1. Kapsamı

Tablo III?de ?İthalat? işlemleri yer almakta olup; kabul kredili, vadeli akreditif ve mal mukabili ödeme şekline göre yapılan kredili ithalatın, bu tabloya dahil edilerek beyanı sağlanacaktır.

6.3.2. KKDF oranı

Kabul kredili, vadeli akreditif ve mal mukabili ödeme şekillerine göre yapılan ithalatta halen % 3 oranında fon kesintisi yapılmaktadır

Sürekli ödenecek kdv çıkıyorsa, doğal olarak kdv iadeniz olmaz. Siz ihracata isabet eden alışların kdv sini indirim yoluyla gidermiş oluyorsunuz.

Doğru biz ihracata isabet eden alışların kdv sini indirim yoluyla gidermiş oluyoruz.ithalatta ödediğimiz kdv iade alma hakkından başka bir hakkımız yok diye sanıyorum da.Firma sahibine bu durum dışında böyle bir hak mevcut gibi anlatmışlardı öyle bir mevzuatmı var diye merak ettim.Zaten ödeme çıkmadığı için ödenecek kdv düşüyoruz kkdf malın maliyetine atıyoruz.Bunun dışında ne hak olabilirki....

Ynt: İthalatta Ödenen KDV ve KKDF

MERHABA
FİRMANIZ ÜRETİCİ BİR FİRMA İSE , İTHAL ETTİĞİNİZ MALLARIN ÜZERİNDE DEĞİŞİKLİK YAPIP İHRAÇ EDERSENİZ.İTHALATTA KDV ÖDEMEZSİNİZ DAHİLİ İŞLEM OLARAK İTHATLATLARDA UYGULANIYOR.

(Küçük harf kullanın lütfen yoksa silmek zorunda kalırım)

ithalatta KDV ve KKDF ödememek için dahilde işleme izin belgesi almanız gerekli.

Detaylı bilgi için bkz: 2006/12 Sayılı Dahilde İşleme Rejimi Tebliği

Devreden kdv niz olsaydı kdv iade talebiniz olabilirdi. ve oluşacak bu iade tutarı 84 ve 107 nolu kdv genel tebliğleri gereği vergi borçlarınıza sgk borçlarınıza ve ithalde alınan vergilere mahsup işlemi yapabilirdiniz. Bundan bahsetmişde olabilirler.