İyi bir iş nasıl bulunur

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan feyruka
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
merhaba arkadaşlar,
referansla gideceğim bir firma yok, gazete ilanlarına baktığımda genelde iyi firmaları göremiyorum. internetteki ilanlara başvuru yapsam da onlar da genellikle torpille eleman alıyolar, peki ben iyi bir iş nasıl bulacağım?
tecrübelerinizden ve fikirlerinizden faydalanmak istiyorum.

ingilizce iktisatı bitirdim, muhasebede yüksek lisans yaptım. stajımı da bitirdim. temmuz sınavını da geçtiysem mali müşavir oluyorum. 3 yıllık da deneyimim var. ama iş bulamıyorum :-(

Ynt: İyi bir iş nasıl bulunur

işyerim olsa seni hemen işe alırdım, nerelisin ?

feyruka ' Alıntı:
merhaba arkadaşlar,
referansla gideceğim bir firma yok, gazete ilanlarına baktığımda genelde iyi firmaları göremiyorum. internetteki ilanlara başvuru yapsam da onlar da genellikle torpille eleman alıyolar, peki ben iyi bir iş nasıl bulacağım?

ingilizce iktisatı bitirdim, muhasebede yüksek lisans yaptım. stajımı da bitirdim. temmuz sınavını da geçtiysem mali müşavir oluyorum. 3 yıllık da deneyimim var. ama iş bulamıyorum :-(

maşallah maşallahhh

fazla akıllısını sevmez firmalar ::)

napayım peki geri mi vereyim diplomalarımı???? arkadaş lise mezunu bi yerde muhasebe şefi 2500 TL maaş alıyo. ben boşuna okudum avantajı değil dezavantajı var bana

champell59 ' Alıntı:
işyerim olsa seni hemen işe alırdım, nerelisin ?

çay ,kahve taşıtmak için mi ;D Bakalım çayı dökmeden getirebilecek mi diye :)

feyruka ' Alıntı:
merhaba arkadaşlar,

büyük denetim şirketlerine neden başvurmadın ? onlarda çoğunlukla torpil olmaz .Yabancı dilde eğitim veren , yeni mezun örgün fakülte mezunlarını alırlar....

benim bir dezavantajım da başörtülü olmam ve denetim firmaları başörtülü çalıştırmadıklarını söylüyorlar :-(

Sosyal hayatın içinde yer almadan diploma ruhsat boş, isterseniz tüm dallarda yüksek lisans yapın.

Üniversitede sınıfımdaki bazı arkadaşlar ders aralarında ilgili dersin diğer kitaplarına bakarlardı profun anlatmadığı es geçtiği konu var mı diye, biz daha tuhaf şeylerle o vakti geçirirdik, ama geriye dönüp baktığımda benim anlatacak çok anım var. (Evin içinde kovalarla su savaşı bile yaptım)Hayat sadece ders, ruhsat, diploma değil, bunlar peşinde koşarken esas başarıya götürecek etmenleri atlıyoruz gibi geliyor, sanki bakış açımız yanlış. Tabi görüşüm beni bağlar, herkes kendi payına düşen kısmını yaşar bu hayatın.

1-Eğitim altyapımız ve profillerimiz bana çok yakın, İstanbul dışındaki diğer sanayi şehirlerinde de şansını denemelisin.
2-Bölüm olarak hangi bölüm düşünüyorsun?İnsan Kaynakları, personel,finans, muhasebe, satın alma hangisi bunu da kafanda belirlemelisin bence...
3-Birde S.m.m.m. ruhsatını da alsan 3 yıllık deneyimle 2.000 tl üzeri net maaş zor gibi(Umarım daha fazla Ücretlere çalışırsın)
4-Yüksek lisansın tezli mi tezsiz mi yaptın? Tezsizse pek kaile alınmıyor ve İngilizce seviyeni belirlemek için mutlaka Toefl ibt sınavına girmen gerek.
5-Biraz fazla gibi gözükecek ama İngilizce aksanına bile önem veren şirketler var :(

merhaba,
bölüm olarak muhasebe bölümündeyim. yüksek lisansım tezli ve şuan doktoraya başlayacağım. ingilizce aksanımı deneyecek bir firmayla görüşmek nasip bile olmadı :-( dediğim gibi mülakatlara bile gitmek için iyi bi referansa ihtiyaç var ama bende o olmadığı için :-( ve ben kurumsal iyi bir firma olsun istiyorum açıkcası çok da maaş düşünmüyorum ne kadar olursa olsun.

feyruka ' Alıntı:
merhaba,
bölüm olarak muhasebe bölümündeyim. yüksek lisansım tezli ve şuan doktoraya başlayacağım. ingilizce aksanımı deneyecek bir firmayla görüşmek nasip bile olmadı :-( dediğim gibi mülakatlara bile gitmek için iyi bi referansa ihtiyaç var ama bende o olmadığı için :-( ve ben kurumsal iyi bir firma olsun istiyorum açıkcası çok da maaş düşünmüyorum ne kadar olursa olsun.

işe, staj yaptığın yerde mi devam ediyorsun ?
doktora yaptıktan sonra iş bulman daha da zorlaşacak..

X bir siyasi partiye üye olunur.
Bir müddet gidilip gelinir, orada çalışılır.
ilçe, il vb başkanla kontak iyice ilerledikten sonra talep iletilir.
hamili kart yakinimdir yazisiyla firmaya gidilir ise baslanilir..

stajımın son 5 ayını şimdiki firmamda yaptım. doktora da yaptıktan sonra eminim ki daha da zorlaşacak ama insanın fırsat buldukça kendini her açıdan geliştirmesi gerektiğine inanıyorum.

feyruka siz üniversitede kalıp akademik olarak kariyere devam etmek konusunda bir ilerleme düşünmez misiniz?
kitaptı nottu derken iyi para getirebilir.

aslında hiç üniversitede kalmayı düşünmedim. daha çok kurumsal bir firmada kariyer edinmek istedim. ama tabiiki bu şekilde devam ederse iyi bir iş bulamazsam mecburen üniversitede kalmaya yöneleceğim. üniversitede daha çok teorikde kalıyor herşey ama piyasaya çıktığında iş pratiğe dökülüyor. ve bence pratik bilgi teorik bilgiden daha iyidir.

feyruka ' Alıntı:
aslında hiç üniversitede kalmayı düşünmedim. daha çok kurumsal bir firmada kariyer edinmek istedim. ama tabiiki bu şekilde devam ederse iyi bir iş bulamazsam mecburen üniversitede kalmaya yöneleceğim. üniversitede daha çok teorikde kalıyor herşey ama piyasaya çıktığında iş pratiğe dökülüyor. ve bence pratik bilgi teorik bilgiden daha iyidir.

tamamen size hak veriyorum pratik bilgi daha iyidir. Ancak bizim işte aslında teori ile pratik arasında çok az nüans farkları var.

Gözlemlediğim kadarıyla bahsini yapmış olduğunuz kurumsal firmaların bir çoğu üniversitedeki işinde isim yapmış hocalardan çok ciddi rakamlar ödeyerek danışmanlık alıyorlar. Sizin doktora konunuz neydi? Bu konuda bir müddet daha çaba gösterip biraz varlık gösterdiğiniz takdirde sizin de kapınızı çalacaklarını düşünüyorum.

yüksek lisans tez konum bütçe üzerine idi. doktora konuma da henüz karar vermiş değilim ama muhtemelen muhasebe denetimi alanında ya da bütçe üzerine olacak. hayırlısı bakalım. inşallah dedğiniz gibi olur.