İzin Formları Hk.

sedat2241

Katkı Sunan Üye
Arkadaşlar Merhaba
Benim aklıma takılan bir husus var bunu sizlerle paylaşmak ve sizin de fikirlerinizi almak istedim.
Aklıma takılan konu YILLIK İZİN FORMLARI konusundadır.
Ben yıllık iznine çıkan personellerimi yıllık izin formu adı altında form imzalatıyorum. Bu formda personelin kaç gün izne çıktığı, hangi tarihlerde kullandığı, iznin hangi yıla ait olduğu , personelin ismi soy ismi, T.C. Kimlik numarası yani aklınıza gelebilecek her şey yazıyor.
Buna rağmen yine de yıllık izin defteri tutma zorunluluğum var mı?Bazı üstatlar gerek var bazıları gerek yok diyor.
Fakat ben sahada bu işlemlerin nasıl yürüdüğünü öğrenmek istiyorum sonuçta biz mağazacılık sektöründe faaliyet gösteren bir firmayız şubeler farklı yerde olduğu için ve 300 400 personel olduğu için bu işlemlerini yapmak kolay değil.
Bilgilerini ve çalışma yöntemlerini beyan edecek arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi borç bilirim.
İyi Çalışmalar Dileklerimle;

Selamlar
Bence kullanabilirsiniz,hiçbir sıkıntı olmaz.Bu izinleri izin programları aracılığı ile takip edenler bile var.Defter şart değil,herhangi bir takip (ve imza) mekanizması olması yeterlidir.
Saygılar

izin defterlerde herhangi bir şekil şartı yoktur.

bizimde birden fazla ilde mağazalarımız var. biz de izne çıkmadan önce yıllız izin talep formu imzalatıyoruz. personel döndüğü zaman kişilere özel hazırlanmış izin defterini imzalatıyorum.

her mağaza için defter açmadım yanı. office programında izin defteri şablonunu hazırladım ve bunları şahıslara özel yaptım. hepsini özlük dosyasında saklıyorum.

Merhabalar. Foruma yeni üye olduğum için konuları tam olarak bilmiyorum. Ama acil olarak bi cevaba ihtiyacım var.
bir çalışanımız işsizlik maaşı alacak, hakedip haketmediğini öğrenmek istiyoruz. İşsizlik maaş şartlarına göre hakediyor. Geriye dönük 600 günü var.
Fakat 600 gün sürekli olarak değil. Mesela 2009 da bir işyerinden ayrılmış bize 2010 da girmiş ama 600 günü bizde dolmuş. Bu şekilde işsizlik maaşı alabilir mi?

Ek;
Gerek 56 cı maddenin son fıkrası(nın son cümlesi)gerekse ilgili yönetmeliğin 6 cı maddesinde,işveren izin kayıt belgesi tutmak zorunda diyor,ancak bu zorunluluğun içerik olarak ne şekilde düzenleneceği noktasında açık bir düzenleme yok.(malum bilinen, olması gereken bilgiler,örneği de y.izin kayıt defterinde belirtilenler)

Biz dilekçe alıyor, form düzenliyor ve y.izin kayıt defteri tutuyor/puantaj da belirtiyor/uygulayabiliyoruz,sorun yok(bazı sebeplerden-hepsine gerek var veya yok, yıllar öncesi bu kural konmuş halen devam ediyor,izin kurulu da var)
Böylesi uygulamanın yürütülmesinin zor olduğu işyerleri ve olayımız yönünden,işcinin y.izin isteğini belirtir dilekçesi yanında ,imzasının olduğu formun düzenlenmesi,dosyasında (veya ayrıca bir klasörde)saklanması,ileride ispat açısından yeterli.(var ise programdan da takip edilebilir)

Merhabalar. Foruma yeni üye olduğum için konuları tam olarak bilmiyorum. Ama acil olarak bi cevaba ihtiyacım var.
bir çalışanımız işsizlik maaşı alacak, hakedip haketmediğini öğrenmek istiyoruz. İşsizlik maaş şartlarına göre hakediyor. Geriye dönük 600 günü var.
Fakat 600 gün sürekli olarak değil. Mesela 2009 da bir işyerinden ayrılmış bize 2010 da girmiş ama 600 günü bizde dolmuş. Bu şekilde işsizlik maaşı alabilir mi?

son 3 sene içinde en az 600 gün, son 4 ay aralıksız olarak prim ödemiş olması gerekli. farklı firmada çalışmış olabilir.

Yıllık izin yönetmeliği ekinde yer alan şekil şartına uyan defter veya kart olması şarttır.

Doğrudur ancak bu şekil düzenlenmeyip, bu izinlerini(her yıl)işçinin kullanmış olduğuna dair izin isteğini/talebini belirtir, imzasının bulunduğu dilekçe ve bu dilekçeye istinaden düzenlenen formun(aynı zamanda bu izne bağlı olarak y.izin öncesi ödenen ücretin belgesininin) ibrazı vede yapılan inceleme/araştırma neticesinde işçinin izinlerini tam kullandığı(yada kullandıkları ile kullanmadıkları)nın açık tespiti(kullanılmayan izin sürelerine ait ücret(ler)in ödenmiş olması) halinde,sözkonusu izinlerin yönetmelik hükümlerine göre düzenlenmemiş olduğu gerekçesiyle,işcinin bu izinleri hiç kullanmamış/kullandırılmamış olduğuna hükmedilebilir mi?diğer ifadeyle şekil şartına (ben uyuyorum)uyulmamış olması karşısında sonuçları neler olabilir?(şahsen bilmiyorum)
(sanırım bu noktada para cezası da yok)

(atlamışız)
İlave olarak işyerinde, işçilerin günlük işe giriş/çıkış imza çizelgeleri yada personel takip sistemi kayıtlarında,işcinin bu y.izin sürelerinde izinli olduğu da görülüyor ve ibraz edilebiliniyor ise(bu durumu da yukarıdaki bilgilerle birlikte düşünüldüğümüzde)
artık ispat noktasında işveren yönünden bir sorun kalmaz düşüncesindeyim.

Alabilir

İşten çıkış nedenini de işsizlik maaşı şartlarına uygun şekilde gerçekleştirdiğiniz taktirde alabilir.