izin parasının ssk prim hesabı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan nane
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
N

nane

Ziyaretçi
ödenecek izin parasından ssk primi hesaplanırken "iş kazası ve melek hastalığı" primide hesaplanır mı :?: izni kullanmış olsaydı hesaplanmayacaktı, ama para olarak ödendiğinde bu para tazminat gibi mi düşünülmeli :?:

İzin parası ancak işten ayrılma halinde ödenebilir. O durumda da ücrete ilave edilir.

aşağıdaki link sorunuza cevap olucağını sanıyorum. ilgili kısmıda aşağıya belirtiyorum.

http://www.ssk.gov.tr/wps/portal/!ut/p/_s.7_0_A/7_0_DJ?cpid=213#x42

c) Yıllık İzin Ücretinin Prime Tabi Tutulması
1475 sayılı İş Yasasının 59?uncu maddesinde:
?Sigortalılara yıllık ücretli izin süresi için ödenecek ücretleri üzerinden iş kazları ile meslek hastalıkları primleri hariç, diğer sigorta primlerinin, Sosyal Sigortalar Kanunundaki esaslar çerçevesinde işçi ve işverenler yönünden ödenmesine devam olunacağı.?
Hükme bağlandığından,
Yıllık izin ücretlerinden, İş Kazaları ile Meslek Hastalıkları sigortası primi kesilmeyecek, diğer sigorta kollarına ait primler kesilecektir.

Muro arkadaşım sanırım soru farklı idi. Sizin söylediğiniz ücretli izne çıkan personelin bordrosu yapılırken kesilecek ssk primleridir. Haklısınız öyle olacak. Fakat ben izin parası derken kullanılmayan izin hakkına ait ücretin ödenmesi şeklinde anladım.