fonradar

İzinsiz İşyerini Terk

Üyelik
10 Eyl 2008
Mesajlar
19
işyerimizde çalışan bir işçi izin almaksızın işeyrinden çıkmış gitmiş..tutanak tuttuk 2 tane şahite imzalattık..başka birşey yapmam gerekiyormu?
 
Ynt: izinsiz işyerini terk

iki iş günü üst üste gelmediği için tutanak tutup noterden neden işe gelmediğine dair bilgi vermesi için ihtar çektikten sonra işten çıkarabilirsiniz.
 
Ynt: izinsiz işyerini terk

işçi sadece öğleden sonra izinsiz işyerini terk etti..bugün işbaşı yaptı..normalde izinkağıdı alıyorlar ama bu kişi postabaşından falan izin almamış
 
Ynt: izinsiz işyerini terk

Kendisine nedenini soran ve tekrarlaması halinde ne yapılacağı hakkında uyarı yazısı tebliğ edebilirsiniz. Belki acil bir durum söz konusudur.
 
Ynt: İzinsiz İşyerini Terk

bizim fabrikamızda da böyle bi personel var.devamsızlık yapıyo ama art arda deyıl.ayda 2 gün farklı tarihlerde.işi biliyo yani.kendini kovdurup tazminat almak istiyo.uyarılar yazıyorum ihtar veriyorum ama bu personeli tazminatsız malesef kapı dışarı edemiyorum.en kolay yol tazminatını verip göndermek ama böylede yapınca rahatsız oluyorum.üç beş kuruş fazla para alırım diye insanlar............bu ve buna benzer olayla karşılaşan var mı.
 
Ynt: İzinsiz İşyerini Terk

Sayın gezegen devamsızlıkta aydan söz ederken 1' iyle 30 veya 31' i söz konusu değildir. Kişinin ilk devamsızlığından itibaren 1 ay hesabı yapılır. Örneğin ilk devamsızlığı ayın 15' inde bir sonraki ayın 14' üne kadar 2 kere daha yaparsa tazminatsız feshtir. Kolay gelsin.
 
Üst