k.k.e.g. yazılan belgeler

aday

Katkı Sunan Üye
Üyelik
15 Nis 2006
Mesajlar
601
Konum
istanbul
Ne tür belgeler k.k.e.g. olarak yazılabilir?biz tankerle su alıyoruz ve su aldığımıza dair köy muhtarı bize makbuz kesiyor bizde kkeg olarak atıyoruz ve kdv de maalesefki indirilemiyor.Peki müdürmüzün apartman aidatını ve su parasını şirket adına kayıtlı olmamasına rağmen biz ödüyoruz ve kasadan çıkış yapıyoruz bu durumda bu belgeleri k.k.e.g. olarak işlesek olur mu?zira kasadan çıkdı göstermemiz lazım.Amam nasıl?Teşekkürler.
 
Ne tür belgeler sorusundan öte ne tür giderler sorusu KKEG mevzusunu açıklayacaktır.

İlk olarak işin niteliğine bakmak daha sonra evraklerın VUK'daki tevsik edici belgeler e girip girmediğine bakmak gerekir.
 
sanırım bu belgeleri sizin gider ve kkeg yazmanız yanlış bir uygulama olur.
şirket müdürünün faturalarını ödediğiniz zaman, şirket müdürüne ödeme yapmış olursunuz, bunuda eğer maaşından ödüyorsanız maaş ödemesi gibi, maaştan haricen ödüyorsanızda, yine maaş ödemesi olarak değerlendirmeniz ve maaşının yükselmesi gerekir diye düşünüyorum.
 
gvk m. 61 : Ücretin ödenek, tazminat, kasa tazminatı (Mali sorumluluk tazminatı), tahsisat, zam, avans, aidat, huzur hakkı, prim, ikramiye, gider karşılığı veya başka adlar altında ödenmiş olması veya bir ortaklık münasebeti niteliğinde olmamak şartı ile kazancın belli bir yüzdesi şeklinde tayin edilmiş bulunması onun mahiyetini değiştirmez.

müdür için yapılan ödemeleri ücret matrahına dahil ediniz,işletme için ise kanunen kabul edilen giderdir..
 
Üst