Ynt: Kabul Edilmeyen Faturanın 8 Gün İçerisinde Geri Teslimi
sn kızıldereli,
faturayı aldığınız tarihden itibaren 8 gün içinde iade etme hakkınız vardır.eğer bu 8 günlük süreyi aşmış iseniz faturayı kabul etmiş sayılırsınız.
TTK
3- Fatura ve teyit mektubu
Madde 23- Ticari işletmesi icabı bir mal satmış veya imal etmiş veyahut bir iş görmüş yahut bir menfaat temin etmiş olan tacirden, diğer taraf, kendisine bir fatura verilmesini ve bedel ödenmişse bunun da faturada gösterilmesini isteyebilir.
Bir faturayı alan kimse, aldığı tarihten itibaren sekiz gün içinde münderecatı hakkında bir itirazda bulunmamışsa münderecatını kabul etmiş sayılır.
Şifahen, telefon veya telgrafla yapılan mukavelelerin veya beyanların muhtevasını teyit eden bir yazıyı alan kimse, aldığı tarihten itibaren sekiz gün içinde bir itirazda bulunmamışsa teyit mektubunun yapılan mukaveleye ve beyanlara uygun olduğunu kabul etmiş sayılır.
süre belirtmediğiniz için bu ayrıntıyı gönderdim.
ayrıca nguroy üstadım zaten belirtmiş ama ben daha aydınlatıcı olması açısından şunu söylemek isterim ki;
karşı tarafa yapılan ihbar ve ihtarların yasalar önünde geçerli olabilmesi için(kanıtlayabilmeniz için)
A- noter aracılığıyla,
B- iadeli tahhutlu mektupla,
C- telgrafla ;D ;D ;D
yapılması gereklidir. ( TTK 20/3 )
C şıkkı çok komik değil mi? buda TTK nın ne kadar eski bir yasa olduğunun göstergesi.