fonradar

Kadrolu Çalışırken Aynı İş yerinde Staj Yapılabilir mi ?

Üyelik
13 Ocak 2019
Mesajlar
1
Konum
İstanbul
Başlıktan da anlaşılacağı gibi Kadrolu olarak 2 yıldır çalışıyorum. Üniversitede zorunlu stajım var 50 günlük Aynı iş yerinde staj yapmam da Sigorta anlamında sıkıntı olur mu ? Böyle bir durum mümkün müdür ? Yasal problemler yaşanır mı ?
 
Tam zamanlı çalışmaya bağlı aktif sigortalılığınız mevcut/ortada iken,aynı işyerinde de olsa tam zamanlı çalışmayla yapacağınız bu staja bağlı sigortalılığınız dikkat çekecektir,bu durumda düşüncem:
A.staja bağlı Sigorta başlayınca,mevcut yani aktif olan sigortalılığınız otomatik iptal olur mu,bilmiyorum,bu noktada öncelik zorunlu staja bağlı sigortalılık olsa gerek ama ben olmaz düşüncesindeyim.
B.diğer husus aktif sigortalılığınız devam eder iken staja bağlı sigortalılığın sistem tarafından kabül edilip edilmeyeceği önemli,
B.edilir ise(ki edilir düşüncesindeyim)bu durumda hiç değilse önceki tam zamanlı çalışmanın,kısmi zamanlı/süreli çalışmaya dönüştürüldükten sonra stajın başlatılması daha uygun düşer,çünkü staj öncesi mevcut tam zamanlı akdi çalışmanın mahiyeti önemli,aynı gün iki yönlü tam çalışma da günlük çalışma süresi 7.5+7.5=15 veya 9+9=18 saattir,bir kişinin aynı işyeri de olsa iki ayrı noktada(biri staj,diğer akdi çalışmayla)tam zamanlı çalışması hayatın olağan akışı içinde her daim uygun düşmez,işin mahiyetine göre değişiklik gösterebilir ise de uygun düşen durum,hemde tedbir açısından tam zamanlı akdi çalışmanın kısmi süreliye çevrilmesidir,sorun çıkması halinde kısmi çalışma makul karşılanacaktır düşüncesindeyim.
Benim araştırmam bu bilgilerden ibarettir.
 
Son düzenleme:
Üst