fonradar

Kafes balıkçılığı hk

zeyneb

Katkı Sunan Üye
Üyelik
21 Eyl 2007
Mesajlar
247
değerli üstatlar ;
kafes balıkçılığı yapacak olan bir mükelelfim var şuan için sadece kafesler ve ekipmanları elimize ulaştı .fakat ben bu kafes balıkçılığı hakkında hiç bişey bilmiyorum yaptığımız alımların çoğu yatırım teşvik belgesine sahip olduğundan alımlarımızın çoğu kdv siz gerek kafeslerin kaydı olsun gerek gelen yavru balıklar olsun bunların muhasebe kayıtlarının ne şekilde olacağı konusunda yardıma ihtiyacım var .Tşk.ederim.
 
Ynt: Kafes balıkçılığı hk

yardımcı olabilecek bir üstad yokmu :(
 
Ynt: Kafes balıkçılığı hk

kdv teşviği ile alınan malların fotokopilerini şimdiden çekmeye başla bir dosyaya topla. ileride teşviği kapatırken geriye dönük iş yapmamış olursun.
demirbaş alımları için ise yapacağın iş normal muhasebe kayıtları. demirbaş listesine kaydedip, amortisman süresi ne kadar ise ona göre bölüp giderleştireceksin.
zaten teşvik bir kdv siz mal alımına yarıyor. başkada bir işe yaramıyor. diğer faaliyetler yine bildiğimiz muhasebe kayıtları şeklinde.
fakat bu şirket akvaryum balıkçılığı mı yoksa restourant balıkçılığı mı yapacak. akvaryum ise muhtemelen alıp satacak, restourant ise yetiştirip satıcak. kayıtlar değişiklik gösterebilir.
 
Ynt: Kafes balıkçılığı hk

champell59 eldeki bilgiye gerçekten çok iyi bir yorum getirmişsin tebrikelr
 

Benzer konular

Üst