Merhabalar,benim bir sorum olacaktı. Günlük kağıt fatura düzenleme sınırı ve kağıt faturadan e-arşiv faturasına geçiş sınırını bilen var mı?
Şimdiden teşekkür ederim
Şimdiden teşekkür ederim
VUK 509 No'lu Genel Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair 535 No'lu Tebliğ kapsamında 2025 yılında e-Fatura ve e-Arşiv Fatura uygulamasına geçiş zorunluluğu aşağıdaki gibidir.Merhabalar,benim bir sorum olacaktı. Günlük kağıt fatura düzenleme sınırı ve kağıt faturadan e-arşiv faturasına geçiş sınırını bilen var mı?
Şimdiden teşekkür ederim
Günlük kağıt fatura düzenleme sınırı ve kağıt faturadan e-arşiv faturasına geçiş sınırını
Ferhat hocam iyi çalışmalar. İşletme defteri olan bir mükellefimiz bir firmayla anlaşıp yazarkasa pos cihazı alıyor. Firma teknik çalışanıyla beraber dijital vergi dairesinden 02/01/2025 tarihinde e fatura başvurusu yapıyorlar mükellef işletme defteri hadleri karşılamıyor bilanço usülü olmadan şahıs e fatura olabilir mi?VUK 509 No'lu Genel Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair 535 No'lu Tebliğ kapsamında 2025 yılında e-Fatura ve e-Arşiv Fatura uygulamasına geçiş zorunluluğu aşağıdaki gibidir.
1 Temmuz 2025 tarihine kadar başvurularını ve fiili geçiş hazırlıklarını tamamlayarak e-Fatura ve e-Arşiv Fatura uygulamasına geçmek zorundalar.
- Brüt satış hasılatı (veya satışları ile gayrisafi iş hasılatı), 2024 ve müteakip hesap dönemleri için 3 Milyon TL ve üzeri olan mükellefler,
- Gerek kendi internet siteleri gerekse de platformlar üzerinden e-Ticaret faaliyetinde bulunan mükelleflerden; 2024 veya müteakip hesap dönemleri için 500 Bin TL ve üzeri brüt satış hasılatı (veya satışları ile gayrisafi iş hasılatı) olanlar,
- Gayrimenkul inşa, imal, alım, satım veya kiralama işlemlerini yapanlar ile bu işlemlere aracılık faaliyetinde bulunan mükelleflerden; 2024 veya müteakip hesap dönemleri için 500 Bin TL ve üzeri brüt satış hasılatı (veya satışları ile gayrisafi iş hasılatı) olanlar,
- Motorlu taşıt, inşa, imal, alım, satım veya kiralama işlemlerini yapanlar ile bu işlemlere aracılık faaliyetinde bulunan mükelleflerden; 2024 veya müteakip hesap dönemleri için 500 Bin TL ve üzeri brüt satış hasılatı (veya satışları ile gayrisafi iş hasılatı) olanlar,
- İnternet ortamında ilan yayınlayanlar ile internet reklamcılığı hizmet aracılarının 2024 veya müteakip hesap dönemleri için 500 Bin TL ve üzeri brüt satış hasılatı (veya satışları ile gayrisafi iş hasılatı) olanlar,