Kamu İşçisi Haftada Kaç Saat Mesai Yapar?

Üyelik
2 Haz 2017
Mesajlar
2
Konum
İstanbul
Çalışma süresi hk.

Herkese merhabalar. Konuyu doğru yere açtığımı ümit ediyorum. Kamuda sürekli işçi olarak istihdam edilen personelin haftalık mesaisi kaç saattir? Tşk.
 
Son düzenleme:
Bu konuya ilişkin olarak, ilgili kurum mevzuat veya uygulamasının önemli olduğu,bu itibarla önce bu durumun bilinmesi ve buna göre cevabın verilmesi gerekir düşüncesindeyim.
 
Kamu kurumunda taşeron şirket çalışanın , haftada 40 saat çalışmış olup, kamu kurumuna 40 saat çalışmış işçiyi 45 saat çalışmış olarak bildirmekten mi bahsediyorsunuz?
 
Herkese merhabalar. Konuyu doğru yere açtığımı ümit ediyorum. Kamuda sürekli işçi olarak istihdam edilen personel haftalık 45 saat mi mesai yapar yoksa 40 saat mi çalışmalıdır? 40 saat çalışıp da günlük 9 saatten 5 gün 45 saat çalışmış olarak puantaj sunmak ne gibi bir yaptırıma konu olur. Yanıtlarsanız çok sevinirim.


Sendikalı iseler (ki büyük ihtimal sendika üyesidirler) toplu iş sözleşmelerine, değilse bireysel iş sözleşmelerin bakmak lazım.... Örneğin; toplu iş sözleşmelerinde "haftalık çalışma süresi devlet memurları gibi olup ödenecek ücret 45 saat üzerinden hesap edilir" şeklinde bir madde olabilir....

tabi bu durumda ücret hesabıda değişecektir oda ayrı bir konu...
 

Benzer konular

Üst