Kanuni Süresinde Verilmeyen Bey.

Üyelik
27 Nis 2007
Mesajlar
22
25.04.2007 tarihinde verilmesi gereken Kurumlar beyanını bugun internet üzerinden vermeye çalıştım...Pişmanlık talepli kısmı kabul etmiyordu.. sonuçta verdiğim beyannameye 2 kat usulsüzlük yani 150 ytl ve 347,50 ytl özel usulsüzlük cezası kesildi...bu konuyla ilgili bilgisi olan lütfen acil yardımcı olsun..
 
Ynt: kanuni süresinde verilmeyen bey.

Vermiş olduğunuz beyanda mahsup nedeniyle vergi çıkmadıysa pişmanlık talebi kabul edilmiyor ve yalnızca birinci derece 2 kat usulsüzlük cezası kesiliyor;

238 sayılı V.U.K. Genel tebliğine göre, ??.Pişmanlık talebiyle verilen beyannamede zarar beyanı veya mahsuplar gibi nedenlerle ödenecek verginin bulunmaması halinde, pişmanlık talebi kabul edilmeyecek ve bu beyannameler için de yalnızca birinci derece iki kat usulsüzlük cezası kesilecektir. Ancak, gerek görülmesi halinde, bu mükellefler nezdinde inceleme yaptırılabilecektir. ?

http://www.alomaliye.com/2007/omer_tekin_kununi.htm linkte bu konuyla ilgili ayrıntılı bir makale mevcut.
 
Ynt: kanuni süresinde verilmeyen bey.

238 sayılı tebliğin detayına bakarsanız , sadece vergi çıkmaması halinde 2 kat usulsüzlük cezası uygulanacağı yazmış. Sizinki gibi vergi çıkması halinde uygulanacak cezanın 1 kat mı 2 kat mı olduğu şeklinde açık bir ibare yok maalesef. Makalede 1 kat mı yoksa 2 katmı olduğu konusunda da yasa ile uygulama arasında çelişki olduğu, vergi dairelerinin 1 kat uyguladığını yazmış. Vergi dairesine danışmakta fayda var.
 
Ynt: kanuni süresinde verilmeyen bey.

walla geçmiş olsun ne diyelim. o cezayı kestilerse bir daha düzeltmesi yok. vergi dairesine giderken 376 yazda git diyeceğim ama o da tarih oldu...
 
Üst