fonradar

Kanuni Süresinden Sonra verilen e-beyanname

Üyelik
27 Ocak 2007
Mesajlar
21
Yeni aldığımız bir mükellefimizin Kdv beyannamesini kanuni süresinden sonra e-beyanname olarak verdik. Sistem 50 YTL ve 355/2 olarakda 680 YTL Vergi Ceza ihbarnamesi düzenledi. Yanlız e-beyannameyi verirken yanlışlıkla 376 taleb ettiğimize dair kutucukları işaretlediğimizden 33,33 YTL ve 453,33 YTL olarak tahakkuklarıda sistem tarafından otomatik kesilmiştir. Bu durumda sehven 376.talep ettiğimi belirtip Dava açsam ve iptallerini istesem kazanabilirmiyim.
 
Ynt: Kanuni Süresinden Sonra verilen e-beyanname

Kazanabilirsiniz de kaybedebilirsiniz de , ancak 2008 yılı içinde emsal teşkil edecek bir sonuç yok sanırım. Yinede açmak isterseniz istanbul odasının bu yönde bir dava dilekçesi örneği var, inceleyebilirsiniz.
 
Ynt: Kanuni Süresinden Sonra verilen e-beyanname

kanun maddelerine ve dilekçeye şöyle bi baktım konu ile ilgili ,ne için dava açacaksınız bu önemli?
355 md de idarenin eksik,yanıltıcı,süresi geçtikten sonra bilgi verme durumlarında haklarında ceza uygulanacak mükelleflere yazı ile bildirime gidileceği noktasından hareketle böyle bir durum ve yazı ile bildirim olmadığı
bir olay için mükellefe iki ayrı ceza kesildiğinden hareket edilmiş dilekçede.

Kutucuğu işaretlememiş olsanız ve 15 günü geçmediyse kanuni süreden itibaren dörtte bir kesilecektiki bence dava yoluna gitmeye gerek kalmayacaktı.Bu kötü olmuş.

Dava yoluna gidilirse indirimden yararlanamama gibi bir durumda var tabi.
 
Üst